Klasiskās mūzikas balvai nominēti Maskata, Prauliņa, Vaska jaundarbi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Lielajai mūzikas balvai nominēti komponistu Artura Maskata, Uģa Prauliņa, Pētera Vaska jaundarbi, informē VSIA "Latvijas koncerti" pārstāve Rinta Bružēvica.

Viņa pavēstīja, ka uz "Lielo mūzikas balvu 2020" kategorijā "Gada jaundarbs" pretendē Maskata kompozīcija "Vasaras sapņi", Prauliņa "Mesa un interlūdijas L’homme armé" un Vaska Sestais stīgu kvartets.

"Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonija notiks 13. martā. Tiešraidē to raidīs Latvijas Televīzijas 1. kanāls un Latvijas Radio 3 - "Klasika" plkst.21.05. Ceremoniju vadīs diriģents Ints Teterovskis un žurnāliste Eva Johansone.

Bružēvica norādīja, ka Maskats jaundarbā "Vasaras sapņi" skaņās ietērpis amerikāņu dzejnieces Emīlijas Dikinsones dzejas rindas. Pirmatskaņojumu opuss piedzīvoja 13. septembrī Dzintaru koncertzālē, uzstājoties kamerorķestrim "Kremerata Baltica", vijolnieks Hugo Tičati un mecosoprāns Lusiana Mančīni.

Artūrs Maskats
Artūrs Maskats Foto: LETA

Savukārt Prauliņa cikls "Mesa un interlūdijas l’homme armé" pirmatskaņojumu piedzīvoja no Latvijas Radio 1.studijas, papildinot 20. decembra Eiroradio Ziemassvētku dienas tiešraižu maratonu. Atskaņojumā pie taustiņinstrumentiem bija pats autors, kuram pievienojās vokālā grupa "Ars Antiqua Riga" un ērģelnieks Jānis Pelše, kā arī Kaspars Majors un Vairis Nartišs, kuru pārziņā bija baroka trombonu sakbutu balsis.

Vaska Sestais stīgu kvartets tapis pēc pasaulslavenā Berlīnē bāzētā stīgu kvarteta "Artemis" pasūtinājuma un pirmatskaņojumu tas piedzīvoja "Rudens kamermūzikas festivālā" - Liepājas "Lielajā dzintarā" 2. oktobrī un dienu vēlāk Dzintaru koncertzālē.

"Lielā mūzikas balva" ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā, kuru organizē Kultūras ministrija un VSIA "Latvijas koncerti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu