Jaunais ceļš starp Drustiem un Raunu izdangāts kā motokrosa trase (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Ceļa posms starp Drustiem un Raunu līdzinās motokrosa trasei, tādēļ autobraucēji ir pamatoti sašutuši, sakot, ka "šis ceļš ir vienkārši drausmīgs". Lai gan remontdarbi šeit veikti pagājušā gada rudenī, ceļš ir teju neizbraucams. 

"Man ir paveicies, ka braucu ar pietiekami augstu mašīnu, taču ar parastu vieglo auto te nav, ko darīt. Neesmu pārliecināts, vai sabiedriskais transports to var izbraukt. Manuprāt, tas nav normāli, ņemot vērā, ka to remontēja vien pirms dažiem mēnešiem. Un rezultāts ir šāds. Jāpiebilst, ka ceļš tika remontēts ļoti sasteigti," raidījumam 4.studija pauž TV skatītājs Jēkabs Podnieks. 

Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Minētais ceļa posms ir daļa no reģionālā autoceļa, kas lielākajā daļā klāts ar grants segumu, un tā kopējais garums ir 31,8 kilometri. Sākuma posms pēc nogriešanās no Vidzemes šosejas ir daudzsološs, tomēr pēc mirkļa ceļš kļūst grūti izbraucams.

Latvijas valsts ceļu pārstāve Anna Kononova raidījumam norāda, ka šogad pavasaris pienācis strauji un visos grants ceļos notikusi strauja atkušana, un ļoti daudzos grants ceļu posmos ir ieviesti masas ierobežojumi. Pēc viņas teiktā, šie ierobežojumi tiek ieviesti katru gadu brīdī, kad iestājas šķīdonis un grants autoceļi zaudē nespēju.

Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Bet kādēļ tad Raunas - Drustu ceļa posmā situācija ir vēl smagāka, kur ir rises un bedre pie bedres? Anna Kononova skaidro, ka šeit negatīvu ietekmi varētu būt atstājis tas, ka remonts veikts rudenī un ceļa jaunais segums pirms ziemas nebija paspējis nosēsties. Pēc viņas teiktā, papildu finansējums ceļiem pērn saņemts vēlāk, līdz ar ko iepirkumi veikti vēlāk un arī darbi sākti vēlāk nekā parasti.

Vairāk par situāciju uz grants ceļa starp Raunu un Drustiem skaties 4.studijas sižetā.    

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu