Juhņēviča: Patlaban nav indikāciju par nepareizu vakcīnu uzglabāšanu "Oribalt" noliktavā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zāļu vairumtirdzniecības un loģistikas pakalpojumu uzņēmums SIA "Oribalt Rīga" Dzelzavas ielā, ar kuru noslēgti noliktavas pakalpojuma un vakcīnu piegādes līgumi. Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.
Zāļu vairumtirdzniecības un loģistikas pakalpojumu uzņēmums SIA "Oribalt Rīga" Dzelzavas ielā, ar kuru noslēgti noliktavas pakalpojuma un vakcīnu piegādes līgumi. Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča. Foto: Evija Trifanova, Zane Bitere/LETA

Patlaban nav indikāciju, ka vakcīnu pret Covid-19 piegādātāja SIA "Oribalt Rīga" būtu nodrošinājis neatbilstošus apstākļus vakcīnu uzglabāšanai, žurnālistiem pavēstīja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Latvijā trešdien vairākos vakcinācijas kabinetos nav piegādātas vakcīnas pret Covid-19, sociālajā tīklā "Twitter" pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP). Ministrs norādīja, ka veselības resoru pievīlis vakcīnu piegādātājs "Oribalt Rīga".

Ceturtdien Veselības inspekcija ieradās SIA "Oribalt Rīga" noliktavas telpās, lai veiktu pārbaudi par potenciālu vakcīnu pazušanu vai neatbilstošu glabāšanu. "Pašreiz nav oficiāla ziņojuma, bet nav indikāciju, ka bijuši apstākļi, kas ļautu apšaubīt vakcīnu uzglabāšanas apstākļu drošību," sacīja Juhņēviča.

Tāpat viņa pavēstīja, ka patlaban SIA "Oribalt Rīga" telpās ir ieradies Veselības ministrijas (VM) pārstāvis, lai kopā sagatavotu pārskatu par notikušo.

Vaicāta par potenciālu bruņoto spēku iesaisti vakcīnu piegāžu nodrošināšanā, Juhņēviča skaidroja, ka vakcīnu loģistikā ir būtiska zāļu piegādātu pieredze, un patlaban armiju, tāpat kā pašvaldības, plānots drīzāk iesaistīt citos vakcinācijas procesa etapos.

Jau ziņots, ka šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāmai" Pavļuts pavēstīja, ka VM juristi strādā pie līguma laušanas ar Covid-19 vakcīnu izvadātāju SIA "Oribalt Rīga".

Vakar "Oribalt Rīga" atsevišķos vakcinācijas punktos nepiegādāja plānotās vakcīnas, turklāt, pēc Pavļuta sniegtās informācijas, uzņēmums bijis ļoti neatsaucīgs problēmu risināšanā.

Pavļuts pastāstīja, ka ar šo uzņēmumu, kas izraudzīts konkursa kārtībā, sadarbība uzsākta tikko un problēmas radušās jau ar pirmās 2600 vakcīnu devu kravas izvadāšanu.

Ministrs uzsvēra, ka VM mēģinājusi kopā ar "Oribalt Rīga" rast risinājumu situācijai, taču sastapusies ar ļoti lielu neatsaucību, tāpēc piesaistīta Valsts policija, kas naktī pieskatīja uzņēmuma noliktavu. No rīta uzņēmuma šoferiem prasīts, kur kurš brauks, un šādi iegūta informācija, kur vakcīnas tiks aizvestas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu