Vīrs mājsēdes laikā "sēž telefonā" - vai tā ir norma arī citās ģimenēs? (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Mājsēde – iespēja kvalitatīvi būt kopā ar savējiem vai “nosist laiku” telefonā? Šo jautājumu realitātes seriālā “Ģimene burkā” aktualizējusi Bindru – Blumenauu ģimene no Jelgavas. Viņi neslēpj, ka ar projekta starpniecību vēlas stiprināt savstarpējās attiecības un runāt par problēmsituācijām, kas labi zināmas arī citās ģimenēs, lai kopīgi rastu labākos risinājumus.

Bindri - Bulmenaui kļuvuši par kāda Covid-19 inficēta cilvēka kontaktpersonām, tāpēc nu spiesti savas dienas pavadīt pašizolācijā, kas ģimenei ar tik prāvu bērnu bariņu ir īpašs izaicinājums.

Mamma Agrita bija cerējusi šo laiku izmantot saturīgai kopā būšanai, taču vīra uzskati šai jautājumā nesakrīt - tā vietā, lai spēlētos vai dotos pastaigās ar bērniem, viņš izvēlas “iegrimt” telefonā – izklaidējoties spēlītēs vai caurlūkojot sociālos tīklus.

Ģimenes galva Jānis šajā situācijā problēmu nesaskata, jo ir pārliecināts – šādi dienas tiek vadītas teju visās mājās – katram sēžot savā telefonā vai skatoties TV. “Mājsēdē jau tā ir – vai nu visi sēž telefonā, vai skatās televizoru. Nu labi, savākt istabu vai vēl tur ko baigo laiku neprasa. Bet nu pārsvarā tas televizors un telefons ir. Es jau neslēpju, ka nespēlēju spēlītes telefonā vai nesēžu feisbukā un instagramā. Protams, sēžu! “ saka Jānis. “Es domāju, ka visiem tā ir. Vai tad nav? Vai tas tik atkal ir tikai mūsu ģimenē, ka bērni sēž telefonā? Citiem, protams, neviens nesēž telefonos. Visi tak spēlējās ar bērniem un iet ārā...”

Savukārt Agrita neslēpj, ka neredz izskaidrojumu vīra rīcībai un kā versiju izvirza nogurumu no ikdienas steigas:

“Es nezinu, kāpēc viņš šo laiku izvēlas labāk pavadīt telefonā spēlītē nekā ar bērniem kopā. Vai tas ir nogurums, negribēšana? Es nezinu, nemāku izskaidrot!’

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu