Vācijas Vides ministrija iepazīstina ar kodolenerģijas izskaušanas plānu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AES. Ilustratīvs attēls.
AES. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Vācijas vides ministre Svenja Šulce ceturtdien, Fukusimas kodolkatastrofas 10.gadadienā, iepazīstinājusi ar plānu par pilnīgu atteikšanos no atomenerģijas.

Līdztekus atomelektrostaciju (AES) slēgšanai plāns paredz arī kodoldegvielas un urāna pārstrādes rūpnīcu slēgšanu, kā arī sadarbību ar citām valstīm tā dēvētās atjaunojamās enerģijas plašākā izmantošanā.

"Mūsu darbs nebeigsies ar Vācijas atteikšanos [no kodolenerģijas] 2022.gadā," norādīja Šulce. "Mūsu atteikšanās no kodolenerģijas nav savienojama ar kodoldegvielas un kodoldegvielas elementu ražošanu priekš atomelektrostacijām ārvalstīs."

Ministre tomēr pauda nožēlu, ka šie priekšlikumi "šajā leģislatūras periodā nav raduši nepieciešamo atbalstu federālajā valdībā".

Ministrijas dokuments satur iebildumus pret novecojušo AES darbības termiņa pagarināšanu un pret valsts subsīdijām kodolenerģijas ražošanai arī citās valstīs.

Apdraudējums, ko rada AES tādās kaimiņvalstīs kā Francija un Beļģija, parāda, cik svarīga ir starpvalstu sadarbība, uzsvērts dokumentā.

Šulce noraidīja arī ideju par mazākiem un lētākiem kodolreaktoriem jeb tā dēvētajiem mazajiem modulārajiem reaktoriem. Viņa apgalvo, ka tādējādi lielo AES radītais apdraudējums tikšot tikai sadalīts pa daudzām mazām elektrostacijām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu