Autozagļi sākuši pastiprināti interesēties par BMW automobiļu stūrēm (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW ar nozagtu stūri
BMW ar nozagtu stūri Foto: Publicitāte foto

Vēl nav īsti pārgājusi autozagļu "mode" zagt Volvo automobiļu lukturus, kā parādījusies jauna nepatīkama tendence - ne viens vien BMW automobiļa saimnieks no rīta atklāj, ka viņa mašīnai ir izsists stikls un noskrūvēta stūre. Pēc ekspertu teiktā, šāda zādzība tikai izklausās sarežģīta. Patiesībā tā aizņem aptuveni divas minūtes.

Šā gada pirmajos divos mēnešos automašīnu detaļu zādzību pieteikumu skaits ir pieaudzis par 25% salīdzinājumā ar pagājušo gadu, liecina If Apdrošināšanas dati. Pēdējā pusgada laikā novērota arī jauna tendence: strauji pieaudzis BMW automašīnu stūru zādzību skaits.

Visbiežāk zagļi izvēlējušies nozagt 320, 530 un X5 modeļu stūres, izmantojot vienkāršu veidu: tiek izsists automašīnas stikls un pēc tam atskrūvēta stūre.

Pēc autoservisu ekspertu sniegtās informācijas, stūres zādzība aizņem vidēji divas minūtes.

Foto: Publicitāte foto

“BMW ir viena no populārākajām auto markām Latvijā. Un stūre ir pietiekami vērtīga detaļa, ko varētu būt viegli realizēt otrreizējā tirgū,” komentē apdrošināšanas sabiedrības KASKO produkta vadītājs Roberts Skrupskis.

Vidēji atlīdzības par jaunu stūres nomaiņu svārstās no 2000 līdz 6000 eiro atkarībā no automašīnai nodarīto bojājumu apmēra. Zādzības galvenokārt notiek Rīgā un Pierīgas novados klusākās un nomaļākās vietās diennakts tumšajā laikā, bet mēdz būt arī gadījumi privātmāju teritorijās.

Padomi, kā pasargāt savu automašīnu

“Autovadītājus aicinu kritiski izvērtēt, kur automašīna tiek novietota – vai šī vieta ir pietiekami droša un nepieejama svešiniekiem. Caur auto salona logu nevajadzētu būt saskatāmām vērtīgām lietām, kā, piemēram, somai, mobilajam telefonam un citiem zagļu interesi piesaistošiem objektiem. Protams, ja auto ir ar paaugstinātu zādzības risku, būtu vēlams to aprīkot ar papildu drošības risinājumiem. Iesaku konsultēties ar drošības iekārtu uzstādītājiem, automašīnu marku oficiālajiem pārstāvjiem, kuri arī ieteiks atbilstošāko aizsardzības risinājumu,” saka R.Skrupskis.

Publicitāte foto

Bez stūres “aiznes” arī visu auto salonu

Vispopulārākās auto detaļas, ko izvēlas nozagt zagļi, joprojām ir automašīnu spoguļi, kā arī lukturi, īpaši, Volvo XC60, XC70, V50 un V70.

Ir fiksēti arī gadījumi, kad nodarītais kaitējums ir būtiski lielāks – automašīnai vienā zādzības piegājienā nozagti lukturi, stūre, panelis u.c. detaļas, un kopējie zaudējumi var pārsniegt pat 10 tūkstošus eiro.

Papildus tam, joprojām notiek zādzības, ko sākotnēji automašīnas lietotājs var pat nepamanīt un atklāt tikai nākamajā auto apkopē vai servisa apmeklējumā, piemēram, VOLVO automašīnas aizmugurējā tilta reduktora vadības bloka pazušanu.

Foto: Publicitāte foto
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu