Otrajā pūļa testēšanas dienā Gulbenes novadā pozitīvi bijuši 4% siekalu testu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/Eric Gaillard

Otrajā pūļa testēšanas dienā, 10.martā, Gulbenes novadā nodots 751 siekalu tests, no kuriem pozitīvi bija 4% jeb 30 testi, pastāstīja Gulbenes novada vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Kalmane.

Savukārt vakar, 11.martā, Gulbenes novada iedzīvotājiem izdalīti 805 testu paraugi. Šodien līdz plkst.13 iedzīvotājiem paņemtie siekalu testi ir jānodod kādā no 17 saņemšanas un nodošanas punktiem.

Kalmane stāstīja, ka patlaban pūļa testēšanas rezultāti vēl nav analizēti, bet tas tiks darīts līdzko būs saņemti visu testu rezultāti.

"Pašvaldības policija pastiprināti uzrauga to, vai iedzīvotāji ievēro valstī noteiktos ierobežojumus. Pašvaldības iestādēs situācija nav pasliktinājusies, arī iedzīvotāju vidū nav panikas," situāciju raksturoja Kalmane.

Viņa norādīja, ka vakar ar pašvaldību ir sazinājušies Vakcinācijas projekta biroja darbinieki, lai pārrunātu vakcinācijas gaitu novadā. Patlaban Gulbenes novada teritorijā prioritārajām grupām vakcināciju pret Covid-19 veic 14 ģimenes ārstu prakses. Informācija par šīm praksēm publicēta arī pašvaldības mājaslapā. Atsevišķa vakcinācijas centra veidošana Gulbenes novadā patlaban netiek plānota, piebilda Kalmane.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Gulbenes novadā pašlaik ir 162 cilvēki.

LETA jau vēstīja, ka Covid-19 slimības būtiska uzliesmojuma dēļ Gulbenes, Balvu, Baltinavas, Viļakas un Rugāju novados no 9. līdz 12.martam notiek pūļa testēšana, noņemot siekalu paraugus.

Analīzes iedzīvotāji var nodot bez maksas un pēc brīvprātības principa.

"Pūļa testēšana ir iedarbīgs veids, kā noteikt vietas, kur parādās infekcijas perēkļi. To precizitāte ir vērtējama aptuveni 97-98%. Palielinot testēšanas apjomu, tiks vērtēta infekcijas izplatības situācijas attīstība," norāda vietvaras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu