Latvija dāvina dezinfekcijas līdzekļus Ziemeļmaķedonijai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aizsardzības ministrija

Uz Ziemeļmaķedoniju nosūtīti Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra iegādātie dezinfekcijas līdzekļi, kurus Latvija piešķīrusi NATO Pandēmijas atbalsta Trasta fondam Covid-19 izplatības ierobežošanai, informēja Aizsardzības ministrija.

Pateicoties Latvijas un NATO Trasta fonda veiksmīgajai sadarbībai, jau pēc dažām dienām Ziemeļmaķedoniju sasniegs Latvijas uzņēmuma ražotie dezinfekcijas līdzekļi. Latvijas dāvinājums Ziemeļmaķedonijai apliecina, ka NATO ir sadarbības alianse, kuras dalībvalstis ir gatavas sniegt savstarpēju praktisku atbalstu," pauž aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Dāvinājumu Ziemeļmaķedonijai organizēja NATO Eiroatlantiskās katastrofu reaģēšanas un koordinācijas centrs sadarbībā ar Latviju, atbildot uz Ziemeļmaķedonijas lūgumu sniegt atbalstu Covid-19 izplatības ierobežošanā.

Latvijas dāvinājums Ziemeļmaķedonijai ietver 6000 litru AS "Spodrība" ražotā dezinfekcijas līdzekļa virsmām, kura iegādi veica Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ziemeļmaķedonija iestājās NATO 2020.gada 27.martā.

Ziemeļmaķedonija arī pirms tam ir sniegusi ilggadēju ieguldījumu eiroatlantisko saišu stiprināšanā, tostarp piedaloties NATO vadītajās starptautiskajās operācijās Afganistānā un Kosovā.

Latvija kopumā piešķīrusi NATO Trasta fondam 15 415 litru dezinfekcijas līdzekļa 49 987 eiro vērtībā, un pirmā dāvinājuma daļa, vairāk nekā 9000 litru dezinfekcijas līdzekļa, jau nogādāta Ukrainā. Iegādāto dezinfekcijas līdzekļu glabāšanu Latvijā nodrošināja Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs.

Jau vēstīts, ka 2020.gada maijā Latvija sniedza atbalstu arī Itālijai un Sanmarīno, nosūtot AS "Spodrība" ražoto dezinfekcijas līdzekļu kravu - 5745 litrus dezinfekcijas līdzekļa rokām un 5645 litrus dezinfekcijas līdzekļa virsmām.

Tāpat individuālos aizsarglīdzekļus un dezinfekcijas līdzekļus Latvija pagājušogad nosūtīja Spānijai. Dāvinājumu Itālijai, Sanmarīno un Spānijai Latvija īstenoja saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu, kas šīm valstīm paredzēja sniegt materiālo palīdzību Covid-19 ierobežošanā un seku apkarošanā līdz 100 000 eiro apmērā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu