Nicas mērs vēlas patstāvīgi iepirkt "Sputnik V" vakcīnas (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Francijas pilsētas Nicas mērs Kristiāns Estrozi aicinājis valsts veselības jomas varasiestādes dot viņam atļauju ievest Krievijas vakcīnu "Sputnik V", norādot, ka reģionālās varas pārstāvji jau iepriekš labi tikuši galā ar krīzēm.

"Lūdzu varasiestādes, kas vada veselības aizsardzības jomu, ļaut man to darīt," tviterī mudināja mērs, kas pārstāv labējās opozīcijas Republikāņu partiju

Estrozi arī publicējis vietējai radiostacijai sniegtās intervijas fragmentu, kurā viņš skaidro, ka uzskata par nepieciešamu kāpināt vakcinācijas tempus Nicā.

"Es spēšu nodrošināt [Nicas reģionam] desmitus tūkstošu "Sputnik V" devu - Krievijas vakcīnu, kas tiek izmantota 48 pasaules valstīs. Es aicinu Francijas veselības varasiestādes dot man atļauju," radio "France Bleu Azur" sacīja mērs.

Vaicāts, kā viņš grasās īstenot šo plānu, Estrozi skaidroja, ka Nica ir starptautisks centrs ar daudziem sakariem un pērn, kad pār pasauli jau vēlās pirmais pandēmijas vilnis, tā spēja neatkarīgi sagādāt sejas maskas.

"Tāpēc es vēlos lielāku decentralizāciju, lai mums tiktu piešķirtas pilnvaras, kas mums ļaus būt efektīvākiem," skaidroja mērs.

Pagājušajā nedēļā Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) uzsāka "Sputnik V" paātrinātas vērtēšanas procedūru, sperot svarīgu soli, lai Eiropas Savienībā (ES) eventuāli tiktu apstiprināta pirmā vakcīna, kas nav ražota rietumvalstīs.

Ungārija jau ir apstiprinājusi "Sputnik V" un sākusi vakcīnas izmantošanu. Čehija un Slovākija arī pasūtījušas "Sputnik V" devas un norāda, ka uz ES apstiprinājumu negaidīs.

Itālijas un Krievijas Tirdzniecības palātas pārstāvis sakariem ar presi Stefano Madži otrdien pavēstīja, ka Itālijas un Šveices farmācijas uzņēmums piekritis ražot Itālijā Krievijas izstrādāto vakcīnu "Sputnik V".

"Vakcīna tiks ražota no 2021.gada jūlija [uzņēmuma] "Adienne" rūpnīcās Lombardijā" Itālijas ziemeļos, ziņu aģentūrai AFP apliecināja Madži.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu