Brazīlijas eksprezidents Lula vakcinējies pret Covid-19, mudina nodrošināt vakcīnas visiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Brazīlijas eksprezidents Luiss Inasiu Lula da Silva vakcinējies pret Covid-19 un mudinājis nodrošināt vakcīnas visiem valsts iedzīvotājiem.

"Viss, ko cilvēki vēlas, ir vakcīna, lai tiktu vaļā no šī briesmoņa, ko sauc par koronavīrusu," sestdien sociālajos medijos publicētā video sacīja eksprezidents.

Viņš arī kritizēja prezidenta Žaira Bolsonaru valdību.

"Prezidentam jābeidz uzvesties nekompetenti. Viņiem jāmācās cienīt Brazīlijas tautas jūtas un jānodrošina vakcīnas visiem," sacīja Lula.

Pandēmijā Brazīlijā īpaši smaga situācija ir Amazones reģiona Manausas pilsētā, kur jau janvārī pārslogotās slimnīcas vairs nespēja uzņemt jaunus pacientus.

Arī citos reģionos slimnīcas ar grūtībām tiek galā ar lielo pacientu skaitu, bet daudzviet slimnīcas jau ir pārslogotas.

Daudzu pilsētu slimnīcās intensīvās terapijas nodaļās trūkst vietu, un arvien biežāk parādās ziņas par garām rindām uz gultām intensīvās terapijas nodaļās.

Bolsonaru jau kopš pandēmijas sākuma mudina nepārspīlēt tās nopietnību, kā arī apšaubījis vakcīnu nozīmi. Arī tagad viņš turpina iestāties pret ierobežojumiem ekonomisku apsvērumu dēļ.

Tiesa gan, līdz ar Lulas atgriešanos politiskajā dzīvē pēc Augstākās tiesas tiesneša lēmuma anulēt viņam piespriesto sodu, arī Bolsonaru savos izteikumos kļuvis mērenāks.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu