"Origo" jaunbūve iegūst Latvijas Būvniecības gada balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: "Skonto būve" publicitātes foto

"Origo" jaunbūve, tostarp biznesa centrs "Origo One", kas savu darbību sāka 2020.gada pavasarī, ieguvis 1. vietu konkursā "Latvijas Būvniecības Gada balva 2020" nominācijā "Jauna sabiedriskā ēka". Pērn rekonstruētais un paplašinātais multifunkcionālais komerciālais centrs "Origo" ir viens no modernākajiem iepirkšanās centriem Latvijā, informē sabiedrisko attiecību konsultants Gunārs Klēģers.

Investējot 63 miljonus eiro, "Origo" paplašināšanas projektu realizēja norvēģu nekustamo īpašumu attīstīšanas un apsaimniekošanas kompānija "Linstow Baltic" sadarbībā ar galveno būvdarbu veicēju SIA "Skonto Būve" un projektētājiem - PS "Arcade" (arhitektu biroju SIA "DEPO projekts" un SIA "Jensen Consult un Arhis inženieri") un interjera dizaina autoru SIA "xcelsior". Būvniecības tehnisko uzraudzību veica uzņēmums SIA "CMB", BREEAM sertifikāciju veica SIA "IB&P konsultācijas" un OÜ "Oxford Sustainable". Objekta īpašnieks - SIA "Attīstības aģentūra" (Linstow AS).

"Linstow Baltic" projektu direktors Andis Kublačovs: "Šī balva ir apliecinājums izcilai arhitektu, projektētāju, būvnieku un pasūtītāju sadarbībai.

Īstenojot "Origo" paplašināšanas projektu, tā centrā izvirzījām cilvēku labsajūtu, videi draudzīgus un ilgtspējīgus tehniskos risinājumus, kā arī objekta organisku iekļaušanos pilsētvidē, vienā no intensīvākajiem un interesantākajiem Rīgas kvartāliem."

""Origo" jaunbūves, tostarp biznesa centra "Origo One" interjera dizaina izstrādi uzticējām Latvijas Dizaineru savienības Gada balvu laureātam, arhitektūras un interjera dizaina kompānijai ar 25 gadu starptautisko pieredzi - SIA "xcelsior". Mums izvērtās lieliska sadarbība ar projekta vadītājiem un dizaina autoriem Artūru Martinsonu un Zani Straumi, un mums ir īpašs prieks, ka ieguldīto darbu novērtē ne tikai mūsu sadarbības partneri, bet arī nozares profesionāļi," atzīst "Linstow Baltic" un t/c "Origo" komercdirektore Evija Majevska.

T/c "Origo" jaunās ēkas pirmajos trīs stāvos izvietotas ērtas tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju telpas, savukārt ēkas augšējos trīs stāvos atrodas "Origo One" biznesa centrs ar inovatīviem A klases birojiem. T/c "Origo" pieejams plašs vietējo un starptautisko zīmolu klāsts un tas ir ērti pieejams gan tiem, kuri uz pilsētu dodas ar sabiedrisko transportu, gan tiem, kuri pārvietojas ar privāto automašīnu vai ar velosipēdu. 

Konkurss "Latvijas Būvniecības gada balva" norisinās septīto gadu, un tā misija ir popularizēt drošas, inovatīvas, augstvērtīgas un estētiski kvalitatīvas ēkas un būves, kas tapušas Latvijas teritorijā vai ārpus tās, ja par projekta realizāciju atbildīgi ir Latvijas pilsoņi - būvnieki, projektētāji, konstrukciju ražotāji un citi. Konkursa mērķis ir paaugstināt būvniecības, projektēšanas un arhitektūras nozares prestižu sabiedrībā, popularizējot labas prakses pieredzi Latvijā un aiz tās robežām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu