Mēdz teikt, ka futbols ir sporta karalis, bet vieglatlētika - karaliene. Vieglatlētika ir sporta pamatu pamats, tā iemāca pareizi skriet un trenē izturību. Viena no visu laiku spilgtākajām vieglatlētikas zvaigznēm neapšaubāmi ir Jamaikas sprinteris Useins Bolts - ātrākais cilvēks pasaules vēsturē. Vai arī viņš ir ieradies no citas planētas? "Viņa galvenais uzdevums bija nezaudēt pārāk daudz startā," sarunā ar TVNET sacīja Latvijas rekordists 100 metru sprintā Ronalds Arājs.

TVNET turpina rakstu sēriju ""Neiespējami pārspēt?!" par dažādiem rekordiem Latvijas un pasaules sportā, kurus pārskatāmā nākotnē diezin vai kāds pārspēs. Atgādinām, ka iepriekš stāstījām par hokejistu Helmutu Balderi, futbolistu Viktoru Dobrecovu, hokejistu Veinu Grecki un basketbolistu Viltu Čemberlenu.

Šoreiz stāsts ir par individuāla sporta veida pārstāvi - pasaules rekordistu 100 un 200 metru sprinta disciplīnās. Pasaules ātrākajam cilvēkam sprintera dotības šķiet ir iekodētas jau uzvārdā Bolt, kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē bulta, zibens spēriens.

Patlaban 34 gadus vecais vieglatlēts sprintera karjerā izcīnīja astoņas olimpisko spēļu zelta medaļas un 11 pasaules čempionāta zelta godalgas. Tie ir tikai daži no tituliem, kas apliecina, ka Bolts ir sprinta karalis. Nepārspējams? Nekas nav mūžīgs, taču tik drīz jaunu rekordu droši vien nepiedzīvosim.

100 metru sprinta fināls jau izsenis ir olimpisko spēļu un pasaules čempionātu "ķirsītis uz tortes". Šķiet, ka tobrīd visā pasaulē ļaudis uz nepilnām 10 sekundēm aiztur elpu.

9,58 sekundes - ar šādu rezultātu 100 metru distanci veica Bolts, labojot pasaules rekordu 2009. gadā pasaules čempionātā, kas norisinājās Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp