PVO: Valstīm vajadzētu turpināt vakcināciju ar "AstraZeneca" vakcīnu (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss
PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss Foto: AFP/SCANPIX

Pēc tam, kad vairāku valstu valdības bažās par trombozes riskiem apturējušas Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmuma "AstraZeneca" izstrādātās Covid-19 vakcīnas izmantošan, Pasaules Veselības organizācija (PVO) paudusi nostāju, ka pasaules valstīm tās tomēr būtu jāturpina izmantot.

"Mēs negribam, lai cilvēki krīt panikā, un mēs šobrīd iesakām valstīm turpināt vakcināciju ar "AstraZeneca"," preses brīfingā sacīja PVO vecākā zinātniece Soumja Svaminatana.

Ar šiem izteikumiem viņa nākusi klajā laikā, kad arvien vairāk valstu pārtrauc izmantot "AstraZeneca" vakcīnu, ņemot vērā vairākus trombozes gadījumus cilvēkiem, kas saņēmuši šo vakcīnu.

Svaminatana uzsvēra, ka nav konstatēta cēloniska saistība starp šo vakcīnu un trombozes gadījumiem.

"Līdz šim mēs neesam konstatējuši saistību starp šiem gadījumiem un šo vakcīnu," viņa sacīja, norādot, ka trombozes gadījumi iedzīvotāju vidū ir prognozējami.

Ja raugās uz tiem, kas ir saņēmuši šo vakcīnu, gadījumu biežums "patiesībā ir mazāks, nekā to vienlaikus varam sagaidīt sabiedrībā kopumā," viņa skaidroja.

ANO veselības aģentūra norādīja, ka tās vakcīnu drošības eksperti pēta "AstraZeneca" datus.

"PVO vakcīnu drošības konsultatīvā padome pēta pieejamos datus, tā strādā ciešā kontaktā ar Eiropas Zāļu aģentūru un tiksies rīt," pirmdienas brīfingā sacīja PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu