Auto sasists, stabs nolauzts, bet vainīgais nav zināms (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kādas darbdienas vakarā ap plkst. 22, lēnām slīdot pa Juglas ielām, galvaspilsētas policisti ievērojuši kādu pavisam nesen notikušu negadījumu. Murjāņu ielā, iepretim 68. namam, apgaismes stabā bija ietriecies kāds neliels “Mercedes Benz”.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Vidzemes pārvaldes pārstāvis Juris Inkins stāsta, ka, pienākot pie transportlīdzekļa, vadītāja pusē sēdēja sieviete, kura izskatījās esam stiprā reibumā. Automašīna tobrīd nedarbojās, dzinējs bija izslēgts. Sieviete noliedza, ka auto vadījusi pati.

Sievietes personības noskaidrošanas laikā notikuma vietā ieradās vīrietis, kurš apgalvoja, ka tieši viņš bija sēdējis pie spēkrata stūres, un šis kungs arī uzņēmās visu atbildību pats, norādot, ka sieviete vienkārši sēdējusi vadītāja vietā, lai sasildītos, bet attiecīgā automašīna piederot viņa draugam. Viņam pašam autovadītāja apliecības gan neesot.

Valsts policija tālāk jau iegūs liecības, noskaidros lietas apstākļus, kura persona vadīja transportlīdzekli un kas patiesībā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu.

Šajā situācijā gan jāpiebilst, ka jebkurā gadījumā klātesošie par apdrošināšanas atlīdzību var aizmirst, jo ir vienalga, vai šoferis bijis reibumā vai bez attiecīgas kategorijas vadītāja apliecības. Tas uzskatāms par rupju pārkāpumu, un “Kasko” apdrošināšanas atlīdzība izmaksāta netiks.

Tāpat avārijas izraisītājs var rēķināties arī ar prāvu rēķinu par sabojāto apgaismes stabu, jo jādomā, ka arī OCTA apdrošinātāji nebūs mierā ar šādiem izdevumiem, kurus radījis kāds reibumā vai bez vadītāja apliecības.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu