Protesti Mjanmā: pirmdien nogalināti vismaz 20 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: STRINGER / REUTERS

Mjanmā turpinoties protestiem pret militāro huntu un tās represijām pret protestētājiem, pirmdien tika nogalināti vismaz 20 cilvēki, paziņoja vietējā Politieslodzīto palīdzības asociācija (AAPP).

Mjanmā notiek protesti kopš 1.februāra, kad armija sagrāba varu valstī un aizturēja civilos valsts līderus, tai skaitā faktisko valdības vadītāju Aunu Sanu Su Či. Simtiem tūkstoši cilvēku izgājuši ielās, pieprasot demokrātijas atjaunošanu.

Drošības spēki gandrīz katru dienu brutāli apspiež demonstrācijas, raidot uz tām asaru gāzi, gumijas lodes un īstas lodes. 

AAPP otrdien paziņoja, ka pirmdien vardarbībā gājuši bojā vismaz 20 cilvēku, bet kopš 1.februāra puča - vairāk nekā 180.

Lai gan vairums pirmdien nogalināto bija demonstranti, bija arī daži civiliedzīvotāji, kuri "pat nepiedalījās protestos", paziņoja AAPP.

Vairums upuru pirmdien zaudēja dzīvību Mjanmas vidienē, bet vismaz trīs tika nogalināti valsts lielākajā pilsētā Jangonā. Starp Jangonā nogalinātajiem bija divas sievietes savos mājokļos, kas tika nošautas, drošības spēkiem atklājot uguni ielās.

Nedēļas nogalē drošības spēki brutāli apspieda demonstrācijas, svētdienai izvēršoties par līdz šim asiņaināko dienu. Ziņu aģentūra AFP apstiprināja, ka svētdien nogalināti vismaz 44 cilvēki. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu