Brazīlijā izvēlas jaunu veselības ministru - ceturto kopš pandēmijas sākuma

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru.
Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru. Foto: EVARISTO SA / AFP

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru pirmdien paziņoja, ka viņš iecels veselības ministra amatā kardiologu Marselu Keirogu, kurš būs ceturtais cilvēks šajā amatā kopš jaunā koronavīrusa pandēmijas sākuma.

"Tagad, pēcpusdienā, tika nolemts iecelt ārstu Marselu Keirogu Veselības ministrijas vadītāja amatā," Bolsonaru sacīja īsā sarunā ar saviem atbalstītājiem pie prezidenta pils "Alvorada".

Keirogas iecelšana tiks galīgi noformēta otrdien, bet amata pārejas process "notiks vienu vai divas nedēļas", piebilda Bolsonaru.

Bolsonaru nāca klajā ar šo paziņojumu pēc tikšanās ar Keirogu un dažas stundas pēc tam, kad pašreizējais veselības ministrs Eduardu Pazuelu preses konferencē pateica, ka prezidents meklē kandidātu viņa aizstāšanai, lai "reorganizētu" Veselības ministriju. Pazuelu ir armijas ģenerālis bez iepriekšējas medicīniskas pieredzes.

Marselu Keiroga ir Brazīlijas Kardioloģijas biedrības prezidents. Viņš izraudzīts veselības ministra amatam laikā, kad Bolsonaru valdība ir asi kritizēta par pandēmijas haotisku pārvaldību un krīzes nopietnības noliegšanu.

"No šī brīža mēs pārejam uz agresīvāku fāzi cīņā pret vīrusu," sacīja Bolsonaru.

Pazuelu pirmdien paziņoja, ka Brazīlija ir pasūtījusi 100 miljonus uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās Covid-19 vakcīnas devu un 38 miljonus uzņēmuma "Johnson & Johnson" (J&J) izstrādātās Covid-19 vakcīnas devu, cenšoties paātrināt vakcinācijas kampaņu.

Brazīlija šim izmantojusi tikai divas Covid-19 vakcīnas - "AstraZeneca" vakcīnu un Ķīnā izstrādāto "CoronaVac". Brazīlija arī paziņojusi par Krievijas izstrādātās Covid-19 vakcīnas "Sputnik V" 10 miljonu devu iegādi, tomēr šī vakcīna tomēr vēl nav apstiprināta Brazīlijā, un ved sarunas par 13 miljonu "Moderna" vakcīnas devu iegādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu