Polijā pieļauj, ka "AstraZeneca" izmantošana apturēta dezinformācijas kampaņas rezultātā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Varšava, Polija. Ilustratīvs foto.
Varšava, Polija. Ilustratīvs foto. Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Valstis, kas apturējušas iedzīvotāju vakcināciju ar Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmuma "AstraZeneca" izstrādāto Covid-19 vakcīnu, iespējams, kļuvušas par mediju izraisītas panikas upuri, kas varētu būt dezinformācijas rezultāts, otrdien sacīja par vakcinācijas programmu atbildīgā Polijas valdības amatpersona.

"Ir iespējams, ka mums ir darīšana ar plānotu dezinformācijas kampaņu un medicīnas jomas uzņēmumu brutālu cīņu," ziņu aģentūrai PAP otrdien sacīja Mihals Dvorčiks.

"Ir vērts atcerēties, ka bez uzņēmumiem, kas reģistrēti Eiropas Savienībā, Lielbritānijā un ASV, ir citi uzņēmumi, kas vēlas panākt, ka viņu vakcīnas tiek izmantotas," norādīja amatpersona.

Pagaidām nedz Eiropas Zāļu aģentūra, nedz Polijas medikamentu drošības institūti nav ieteikuši apturēt "AstraZeneca" vakcīnas izmantošanu, viņš uzsvēra.

Polija turpina iedzīvotāju vakcināciju ar "AstraZeneca" vakcīnu.

Kā sacīja Dvorčiks, viņš ir "pārliecināts, ka no šim valstīm daudzas drīz atsāks" izmantot "AstraZeneca" vakcīnu, un tas kļūs par pierādījumu tam, ka Polija rīkojusies pareizi "domājot, nevis pakļaujoties pūļa instinktam".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu