Igaunijā par dominējošo kļuvis jaunā koronavīrusa Lielbritānijas paveids

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tallinas vecpilsēta ziemā
Tallinas vecpilsēta ziemā Foto: Shutterstock

Igaunijā par dominējošo kļuvis jaunā koronavīrusa Lielbritānijas paveids, un pagājušajā nedēļā no visiem atklātajiem gadījumiem turpat 70% gadījumu notikusi inficēšanās tieši ar šo paveidu, otrdien ziņo Igaunijas laikraksts "Postimees".

Lielbritānijas paveida īpatsvars Igaunijā pieaudzis no nedēļas uz nedēļu, sacījusi Igaunijas Veselības departamenta infekcijas slimību kontroles departamenta vadītāja Hanna Sepa.

Viņa norādījusi, ka "lielāka uzmanība jāpievērš tam, lai identificētu un novērotu vīrusa celmus ar mutācijām no Dienvidāfrikas, jo tiem var būt augstāks izplatīšanās potenciāls, kas var izraisīt smagākus saslimšanas gadījumus".

Savukārt Igaunijas veselības un nodarbinātības ministrs Tanels Kīks sacījis, ka, lai gan pašlaik Igaunijā apmēram 70% gadījumu notikusi inficēšanās ar vīrusa Lielbritānijas paveidu, kurš ir lipīgāks, taču proporcija pastāvīgi mainās. Agrāk vai vēlāk Lielbritānijas paveida īpatsvars sasniegs 100%, kā tas noticis Apvienotajā Karalistē, un, nosakot ierobežojumus, šis fakts jāņem vērā, norādījis Kīks.

"Mums ir darīšana ar vīrusa varantu, kam ir augstāks pārnešanas risks, tas nozīmē, ka mums ir vajadzīgi stingrāki pasākumi, (..) lai samazinātu inficēšanās rādītājus," teicis ministrs.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 16.martā ir 1491,75.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu