Raganas un vampīra aizliegtā mīla. "Raganu atklājuma" otrā sezona ir klāt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Raganu atklājums"
"Raganu atklājums" Foto: publicitātes

Mitoloģija, burvju māksla, zinātne un aizliegta mīlestība - tas viss skatāms jaunajā britu fantāzijas seriālā "Raganu atklājums" (A Discovery Of Witches), kas uzticamākos seriāla fanus šogad aplaimojis ar jaunām desmit sērijām. 

Pie skatītājiem visā pasaulē, arī Latvijā "LMT Viedtelevīzijā", nonākusi seriāla otrā sezona ar desmit jaunām sērijām. Aizraujošais seriāls, kas pirmizrādi piedzīvoja 2018. gadā, balstīts uz amerikāņu rakstnieces Deboras Hārknesas (Deborah Harkness) romānu triloģiju "All Souls". Seriāls nosaukts pirmās grāmatas vārdā - "Raganu atklājums" (A Discovery Of Witches).

Kompāniju "Bad Wolf" un "Sky Productions" producētajā darbā galvenās lomas atveido aktrise Terēza Palmere (Teresa Palmer, 35), Metjū Gūds (Matthew Goode), Edvards Blumels (Edward Bluemel), Luisa Brīlija (Louise Brealey) u.c.

Terēza Palmere ir pazīstama austrāliešu aktrise un modele, kas savu aktrises karjeru sāka tādās filmās kā "Bedtime Stories" (2008) un "The Sorcerer's Apprentice" (2010). Kopā ar vīru Marku Veberu viņa arī producējusi vairākus kino projektus. 

Terēza Palmere
Terēza Palmere Foto: kadrs no seriāla

Seriālā Palmere atveido jaunu pētnieci Diānu Bišopu - jaunu, skaistu sievieti, kura apzināti vairās no fakta, ka ir nākusi no senas raganu dzimtas. 

Patiesībā viņa nevēlas neko vairāk par mierīgu dzīvi, nododoties iemīļotajiem zinātniskajiem pētījumiem alķīmijas vēsturē.

Taču kāda gluži parasta darba diena Oksfordas universitātes bibliotēkā un kāds šķietami gluži nevainīgs manuskripta pieprasījums no krātuves dzīlēm izmaina Diānas dzīvi pašos pamatos un uz visiem laikiem.

Neviens, arī pati Diāna, nenojauš, ka senais alķīmijas manuskripts ir bijis pazudis jau vairākus gadsimtus un tā pēkšņā parādīšanās ir satraukusi visu neredzamo pasauli, kas nepamanāma vienmēr ir viļņojusi ap mūsdienīgo jauno sievieti. Notikumi spēji sagriežas trakā virpulī, un Diānai ir jātiek galā gan ar seniem aizliegumiem un savas dzimtas pretrunīgo pagātni, gan jāpiedalās spraigā cīņā par taisnīguma un mīlestības uzvaru, turklāt šajā cīņā viņai jāpiedalās kopā ar mīļoto vīrieti Metjū, kura iedaba arī nav "no šīs pasaules"... - viņš ir vampīrs.

Seriāla otrās sezonas reklāmas rullītis.

Darbība otrajā sezonā notiek gan 16. gadsimta Anglijā, gan mūsdienās. 

Aktrise kādā intervijā jau atklājusi, ka uzfilmēta arī seriāla trešā sezona un uz to faniem nebūs jāgaida tik ilgi kā uz otro sezonu. Varbūt tālākā nākotnē Diānas Bišopas stāsts vēl turpināsies. 

Par rakstnieci

Debora Hārknesa ir ne tikai rakstniece, bet arī vēsturniece, kas studējusi tādas ziņkāri rosinošas jomas kā alķīmijas, maģijas un okultisma vēsture. Šīs zināšanas tikušas dāsni izmantotas arī romānā "Raganu atklājums", kurā var atrast ne vien saistošu, neparedzamiem pavērsieniem pārbagātu sižetu, bet arī daudz agrāk nezināmas informācijas par pasaules mitoloģiju, īpaši faktiem, kas saistās ar mītiskajām būtnēm – raganām. Romāns izdots arī latviešu valodā apgādā "Zvaigzne ABC" (tulkojusi Ieva Elsberga).

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu