Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī dzēsuši divus paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī dzēsuši divus paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

VUGD izsaukumu uz pirmo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku saņēma plkst.0.40, jo Kalēju ielā Rīgā, piecstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas 15 kvadrātmetru platībā un starpstāvu pārsegums 20 kvadrātmetru platībā. Plkst.3.37 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pēc pusotras stundas VUGD saņēma līdzīgu izsaukumu uz Ķekavas novada Daugmales pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg plastmasas materiāli 390 kvadrātmetru platībā, kravas automašīna 10 kvadrātmetru platībā un angārs 400 kvadrātmetru platībā. Kopējā degšanas platība bija 800 kvadrātmetri un plkst. 3.39 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts. Patlaban turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus - 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu