Pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas daļa ierobežojumu, visticamāk, paliks spēkā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas daļa Covid-19 ierobežojumu, visticamāk, paliks spēkā, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē paziņoja Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV).

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu, tostarp tirdzniecības nozarē.

Premjera parlamentārā sekretāre skaidroja, ka pēc ārkārtējās situācijas beigām, "visdrīzāk daļa ierobežojumu paliks spēkā". To gan patlaban vērtējot Operatīvās vadības grupa kopā ar sadarbības partneriem. 

"Situācija mainās, un mums nav pilnīgi zināms, kādi ierobežojumi paliks spēkā un kādi nē," norādīja Siliņa.

Kariņš otrdien preses konferencē pēc valdības sēdes norādīja, ka patlaban valdība izstrādā divus turpmākās rīcības scenārijus, no kuriem viens paredz rīcību, ja epidemioloģiskā situācija turpina uzlaboties, bet otrs - ja situācija pasliktinās.

Premjers atzina, ka, situācijai uzlabojoties, ir jādomā par jaunas drošākas sadzīves modeļa ieviešanu, kas paredz pakāpeniski atjaunot to nozaru darbību, kuras patlaban ir ierobežotas. Tāpat Kariņš norādīja, ka līdz Lieldienām valdībai ir jāpieņem lēmums - turpināt vai izbeigt ārkārtējo situāciju pēc 6.aprīļa.

Likumā teikts, ka ārkārtējo situāciju izsludina Ministru kabinets uz noteiktu laiku, bet ne ilgāku par trim mēnešiem. Ministru kabinetam ir tiesības, ja nepieciešams, pagarināt izsludināto ārkārtējo situāciju uz laiku, kas nav ilgāks par trim mēnešiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu