Aizskatījās telefonā un sasita divas mašīnas (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

To, ka automašīnas vadītāja skatienam ir jābūt vērstam uz ceļu nevis telefona ekrānā, apliecina diezgan sāpīgs satiksmes negadījums, kas notika trešdienas pusdienas laikā Rumbulā.

Šajā negadījumā ir stipri bojāti transportlīdzekļi, kā arī iesaistīto garastāvoklis, taču, pats svarīgākais, cietušo nav. Avārija varēja beigties ar daudz nopietnākām sekām, ja visi “Toyota” spēkratā sēdošie nebūtu piesprādzējušies. Negadījuma iemesls, proti, kādēļ “Renault” mikroautobusa vadītājs ietriecās priekšā braucošajā spēkratā, ir zināms. Šoferis braukšanas laikā skatījās sava mobilā telefona ekrānā.

“Cilvēks pats atzina, ka telefonu – to viņš pats nenoliedza, īsziņu lasīja. Tā ir firmas mašīna, pasūtījuma busiņš, izvadā preces, lasīja īsziņas,” stāsta “Toyota” pasažieris Mareks.

“Toyotā” Mareks bija blakussēdētājs, bet pie stūres brauca viņa sieva, kamēr aizmugurē atradās divi nepilngadīgi bērni. Saime mēroja ceļu mājās, lai svinētu ģimenes svētkus.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

“Mēs nopirkām “Depo” putniņu, meitai dzimšanas diena, braucām mājās. (..) Tā sanāca, ka viena mašīna nogriezās, lai brauktu tajos “Čeburekos” iekšā, kas bija tā lielākā problēma, nebija, kur īsti nobremzēt, nobremzējās uz joslas. Tas, kurš aiz mums brauca, distanci nebija ievērojis,” stāsta Mareks.

Kamēr avārijā iesaistītie gaidījuši ceļu policijas ierašanos, Maskavas ielā izveidojās pamatīgs sastrēgums, jo faktiski abas joslas bija bloķētas.

Garā automašīnu rinda sāka kustēties uz priekšu tikai tad, kad likumsargi piefiksēja negadījumu un ļāva īpašniekiem pārvietot sasistos spēkratus ceļmalā.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu