Lieldienās pagarina reliģisko organizāciju darba laiku (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dievkalpojums. Ilustratīvs foto.
Dievkalpojums. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) piedāvājumu Covid-19 pandēmijas apstākļos Lieldienu laikā pagarināt reliģisko organizāciju darba laiku.

TM norāda, ka pašlaik atbilstoši ierobežojumiem reliģiskās darbības veikšanas vietas darbu drīkst sākt ne agrāk kā plkst.6, bet tas jābeidz ne vēlāk kā plkst.20.

Ministrija piedāvāja no ierobežojuma uz laiku atteikties, jo "atbilstoši reliģiskajām tradīcijām dievkalpojumi Lieldienās tiek noturēti visas dienas un nakts garumā". Šī tradīcija pastāvot gadsimtiem ilgi un esot neatņemama ticīgo reliģiskās dzīves, kā arī reliģisko organizāciju pamatdogmas sastāvdaļa.

"Lai arī šajos sarežģītajos apstākļos nodrošinātu ticīgajiem iespēju atbilstoši savām reliģiskajām tradīcijām, kaut arī ierobežoti, bet piedalīties reliģiskās organizācijas pamatrituālos", TM saredz nepieciešamību atļaut izņēmumus attiecībā uz darba laiku.

TM piedāvāja mainīt reliģisko organizāciju darba laiku un no 20.marta līdz 23.martam ļaut reliģiskās darbības veikšanas vietās darbu sākt no plkst.5.30, kas esot nepieciešams dievturu Lieldienu svinību vajadzībām.

27.martā un 28.martā tika atļauts baznīcu darbu beigt līdz plkst.24, jo tad tiek svinēti Pesaha svētki, kas ir pielīdzināmi Lieldienām.

Naktī uz 4.aprīli baznīcām tika atļauts darbu turpināt līdz plkst.1 naktī, savukārt 24.aprīlī - līdz plkst.22.

TM atzīmē, - ja ārkārtējā situācija tiks pagarināta, šādi izņēmumi attiecībā uz reliģisko darbību vietu darba laiku būs nepieciešami arī 1.un 2.maijā, kad Lieldienas svinēs pareizticīgie Latvijas iedzīvotāji.

Līdzīgas izmaiņas reliģisko organizāciju darba laikā tika izdarītas arī Ziemassvētkos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu