Putins par Baidena izteikumiem: "Tāds tādu pazīst" (34)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens, Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
ASV prezidents Džo Baidens, Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Eric BARADAT and Alexey NIKOLSKY / various sources / AFP

Komentējot ASV prezidenta Džo Baidena sacīto, ka viņš uzskata Krievijas līderi Vladimiru Putinu par slepkavu, Kremļa saimnieks ceturtdien izteicies, ka "tāds tādu pazīst".

"Mēs vienmēr saskatām otrā cilvēkā mūsu pašu kvalitātes un domājam, ka otrs ir tāds pats kā mēs," televīzijā sacīja Putins.

Viņš piebilda, ka Maskava nesaraus attiecības ar Vašingtonu, bet sadarbosies ar ASV uz nosacījumiem, kas būs izdevīgi Krievijai.

Jau vēstīts, ka Krievijas attiecības ar Rietumiem šonedēļ piedzīvoja kārtējo kritumu, kad ASV prezidents Džo Baidens otrdien pārraidītā intervijā telekanālam ABC apstiprinoši atbildēja uz žurnālista jautājumu, vai viņš uzskata Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par slepkavu, kā arī norādīja, ka, viņaprāt, Putinam nav dvēseles.

Reaģējot uz Baidena izteikumiem, Krievija trešdien steidzami atsauca uz konsultācijām savu vēstnieku Vašingtonā. Krievija sen nebija spērusi šādu soli.

Kremlis ceturtdien arī paziņoja, ka Baidens nav ieinteresēts uzlabot attiecības ar Maskavu.

"Šie Savienoto Valstu prezidenta paziņojumi ir ļoti slikti. Skaidrs, ka viņš nevēlas uzlabot attiecības ar mūsu valsti," paziņoja Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, piebilstot, ka Krievija rīkosies, vadoties no šīs secinājuma.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu