Ķīpsalas halle un konferenču centrs "ATTA Centre": kur varētu ierīkot masu vakcinācijas centrus? (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: REUTERS/Zorana Jevtic

Veselības ministrija (VM) par piemērotākajām telpām, kuras tiktu nomātas no privātpersonām liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 centru ierīkošanai, atzinusi starptautisko izstāžu centru "Ķīpsala" ar 6700 kvadrātmetru platību un konferenču centru "ATTA Centre" ar 6823 kvadrātmetru platību, liecina VM sagatavotais un valdībā iesniegtais informatīvais ziņojums.

Minētie objekti ir izvēlēti, ņemot vērā pieejamās plašās telpas, funkcionalitāti, atrašanās vietu un pieejamo autostāvvietu skaitu. Tāpat ir apzinātās citas iespējamās telpas, kuras nepieciešamības gadījumā varētu tikt izskatītas kā alternatīvs risinājums vai kā telpas papildu kapacitātes nodrošināšanai.

Līgumu slēgšanas procesā tiks noskaidrotas arī precīzas izmaksas un papildu pieejamie pakalpojumi, kā arī to izmantošanas lietderība un iespējas tos iepirkt no citiem komersantiem. Tiks izvērtēta arī vajadzība piesaistīt citus nepieciešamos pakalpojumu sniedzējus, norāda VM.

Kā tiek skaidrots ziņojumā, VM nedēļas laikā iesniegs Finanšu ministrijā (FM) informāciju par nepieciešamo finansējumu, aktualizējot iepriekš FM iesniegto Covid-19 vakcinācijas plāna indikatīvā finansējuma aprēķinu 2021.gadam.

Saskaņā ar ziņojumā pausto, telpu piesaiste masveida vakcinācijas centriem plānota divās kārtās. Pirmie tiks atvērti vakcinācijas centri ēkās ar maksimālu platību telpai, kuru var izmantot vienkopus (nesadalīta ar sienām), lai sasniegtu vakcinēšanas kapacitāti līdz 20 000 vakcināciju nedēļā jeb no 180 līdz 360 vakcinācijas epizodēm stundā. Tālāk, pēc nepieciešamības un, vadoties no pieejamo vakcīnu apjoma un nepieciešamības nodrošināt plašāku ģeogrāfisko pārklājumu, tiks slēgti līgumi ar mazākas platības telpu īpašniekiem.

Pirmajā kārtā piesaistāmo telpu prasības paredz vienkopus izmantojamas telpas platību vismaz 5000 kvadrātmetru platībā un bezmaksas stāvvietas vismaz 180 automašīnām. Šādas prasības esot aprēķinātas no mērķa kapacitātes 20 000 vakcinācijas nedēļā.

Savukārt otrajā kārtā piesaistāmo telpu prasības paredz vienkopus izmantojamas telpas platību vismaz 1500 kvadrātmetri un bezmaksas stāvvietas vismaz 45 auto. Šīs prasības aprēķinātas no mērķa kapacitātes 5000 vakcinācijas nedēļā.

Jau ziņots, ka liela mēroga vakcinācijas centri reģionos varētu sākt darbu 1.aprīlī, iepriekš sacīja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Kopumā, vadoties pēc iepriekš sniegtās VM informācijas, liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 centru izveidei iezīmētas kopumā 20 pilsētas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu