Vācija gandarīta par ASV skaidro valodu attiecībā uz Krieviju (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss. Foto: Yves Herman, Pool via AP

Vācija ir gandarīta par ASV skaidro valodu attiecībā uz Krieviju, ceturtdien sacīja Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss, šādu nostāju paužot pēc ASV prezidenta Džo Baidena šonedēļ televīzijas intervijā paustā, ka viņš Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu uzskata par slepkavu.

"Kopš Baidena administrācija stājusies pie pilnvaru pildīšanas, sarunās, kas mums ir bijušas ar dažādiem pārstāvjiem, skaidri ticis apliecināts, ka Vašingtonā būs skaidra valoda attiecībā uz Krieviju. Un Džo Baidens to konkrēti ir pierādījis," sacīja Māss.

Jau vēstīts, ka Krievijas attiecības ar Rietumiem šonedēļ piedzīvoja kārtējo kritumu, kad ASV prezidents Džo Baidens otrdien pārraidītā intervijā telekanālam ABC apstiprinoši atbildēja uz žurnālista jautājumu, vai viņš uzskata Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par slepkavu, kā arī norādīja, ka, viņaprāt, Putinam nav dvēseles.

Reaģējot uz Baidena izteikumiem, Krievija trešdien steidzami atsauca uz konsultācijām savu vēstnieku Vašingtonā. Krievija sen nebija spērusi šādu soli.

Baltais nams ceturtdien paziņoja, ka Baidens nenožēlo teikto par Putinu.

"Nē, prezidents sniedza tiešu atbildi uz tiešu jautājumu," pavēstīja Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki, atbildot uz reportieru jautājumu, vai ir kādas nožēlas par Baidena komentāru.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu