Jauniešu izklaides nomas mašīnā beidzas ar vismaz 5000 eiro sodu (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Trešdienas, 17. marta, vakarā Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes patruļas saņēma ziņu par kādu auto koplietošanas platformas “VW Golf”, jo vērīgiem rīdziniekiem bija aizdomas, ka automobili pa Augusta Deglava ielu vada piedzēries šoferis. 

Tā kā tobrīd tuvākajā apkaimē atradušās vairākas policijas ekipāžas, auto drīz vien sameklēts un ielenkts, ziņo Degpunktā. 

Apturot auto, izrādījās, ka tajā bez šofera atrodas vēl trīs vīrieši un viena sieviete. Policisti apjautājās, vai gadījumā vadītājs nav lietojis alkoholiskos dzērienus, uz ko saņēma noliedzošu atbildi. Izturēšanās un runas veids gan lika domāt, ka jaunais šoferītis varētu būt kaut kādu apreibinošo vielu ietekmē.

Jaunais vīrietis turpināja apgalvot, ka neviens no mašīnā esošajiem alkoholu nav lietojis un pats vispār jau divus gadus nedzerot. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kamēr notikuma vietā ieradās izsauktie Ceļu policijas darbinieki, tika veikta personu pārbaude un izrādījās, ka viņi visi ir katrs no citas mājsaimniecības, tādēļ

pret visām personām tika pieņemts lēmums uzsākt procesu par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu, katram piemērojot sodu 1000 eiro apmērā.

Ierodoties ceļu policistiem, tika aplūkota automašīna, un tajā tika pamanītas baltas pulverveida vielas un augu maisījuma paliekas. Vēlāk uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri apskatīja auto, tomēr, ņemot vērā nelielo aizdomīgo vielu daudzumu, nekas netika izņemts un nekādi procesi netika sākti.

Automašīnas vadītājs turpretī gan tika nogādāts uz ekspertīzi, kur tika veikta viņa reibuma pārbaude. Ja analīžu rezultāti apstiprinās policistu aizdomas, viņu pie auto stūres neredzēt vēl gadiem. Turklāt vienu viņam jau piemēroto viena tūkstoša eiro sodu papildinās vēl daži tūkstoši.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu