Jakutijas šamani atzīst par nepieskaitāmu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jakutijas pašpasludinātais šamanis Aleksandrs Gabiševs.
Jakutijas pašpasludinātais šamanis Aleksandrs Gabiševs. Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Jakutijas pašpasludinātais šamanis Aleksandrs Gabiševs, kurš vairākas reizes mēģinājis doties uz Maskavu, lai tur veiktu prezidenta Vladimira Putina "izdzīšanas" rituālu, atdzīts par nepieskaitāmu, vēsta Krievijas medijs "MBH Media". 

Psihiskā ekspertīze Gabiževam tika veikta pret viņu ierosinātajā krimināllietā par vardarbību pret policijas darbiniekiem.  Krimināllieta ierosināta saistībā ar janvāra notikumiem, kad pie Gabiševa mājās ieradās policisti, lai viņu piespiedu kārtā aizvestu uz psihiatrisko slimnīcu. 

Aktīvistu organizācijas “Pravozašita Otkritki” pārstāvis Aleksejs Prjaņišķikovs norāda, ka Gabiševa atzīšana par nepieskaitāmu nozīmē, ka viņš, visticamāk, tiks nosūtīts uz piespiedu ārstēšanos. 

Gabiševs jau iepriekš esot kategoriski atteicies iziet iepriekš viņam psihiatriskajā slimnīcā noteikto ārstniecības kursu. 

Janvārī Gabiševs paziņoja par plāniem atkal doties uz Maskavu, šoreiz solot ceļu veikt baltā zirgā. Jaunāko ceļojumu uz Maskavu Gabiševs plānoja sākt šā gada martā.   

Šis būs jau ceturtais šamaņa Gabiševa mēģinājums nokļūt Maskavā.    

2019.gada pavasarī Gabiševs kājām sāka iet 8000 kilometru garo ceļu no Jakutskas uz Maskavu, lai tur veiktu “dēmona Putina izdzīšanas rituālu”. Gabiševs tika aizturēts pa ceļam, un pret viņu tika ierosinātas vairākas lietas. Viņam arī tika noteikta piespiedu psihiatriskā ekspertīze.    

2019.gada decembrī Gabiševs paziņoja par otro mēģinājumu, tomēr pavisam neilgi pēc šā paziņojuma viņš atkal tika aizturēts.    

Trešo mēģinājumu aiziet līdz Maskavai šamanis plānoja 2020.gada martā, bet pēc tam pārcēla uz vasaru. Arī šis mēģinājums neizdevās, jo maijā Gabiševs tika aizturēts un ievietots psihiatriskajā slimnīcā. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu