VKKF konkursā Covid-19 ietekmētajiem pasākumu rīkotājiem sadalīti 679 211 eiro

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaunā Rīgas teātra skatītāju zāle pagaidu telpās "Tabakas fabrikā".
Jaunā Rīgas teātra skatītāju zāle pagaidu telpās "Tabakas fabrikā". Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) konkursā Covid-19 ietekmētajiem pasākumu rīkotājiem starp 27 pieteicējiem sadalīti 679 211 eiro, informē fonda pārstāve Jana Vērdiņa.

VKKF administrētā atbalsta programma Covid-19 ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija" tiek finansēta no valsts budžeta programmas "VKKF programmu un projektu īstenošana", kam papildu līdzekļus piešķīrusi Kultūras ministrija, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) akcentēja, ka kompensācija no pārdoto biļešu vērtības par pasākumiem, kas atcelti ārkārtējās situācijas laikā, ir viens no KM veidotajiem atbalsta mehānismiem, kas veidots ciešā sadarbībā ar nozari.

"Būtiski, ka kompensācija paredzēta visiem publisko pasākumu rīkotājiem, kuri atcēluši pasākumus un atmaksājuši skatītājiem, neatkarīgi no rīkotāja juridiskā statusa," pauda ministrs.

Starp lielākajiem atbalsta saņēmējiem ir SIA "Platforma.lv", kurai piešķirti 11 129 eiro, Latvijas Radio, kas atbalstīts ar 16 843 eiro, savukārt Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim iezīmēti 19 797 eiro.

VKKF atbalstu saņēmusi arī SIA "Apvienība Ars Nova", kurai piešķirti 40 702 eiro. Savukārt Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim iezīmēti 45 846 eiro. Tāpat atbalstu saņēmusi Latvijas Nacionāla opera un balets, kuram piešķirti 189 811 eiro.

Jaunais Rīgas teātris saņems 103 252 eiro, Latvijas Nacionālais teātris - 12 089 eiro, Dailes teātris - 75 898 eiro, Liepājas teātris - 12 678 eiro. Starp lielākajiem atbalstu saņēmējiem ir arī SIA "Art Management Group", kam iezīmēti 100 084 eiro.

Vērdiņa pavēstīja, ka atbalsta programmas mērķis ir atbalstīt kultūras pasākumu rīkotājus, kuri Covid-19 valstī noteikto ierobežojumu dēļ bija spiesti atcelt izziņotos publiskos kultūras pasākumus, kuriem bija jānoris Latvijas valsts teritorijā ārkārtējās situācijas laikā no 2020. gada 9. novembra līdz 2021. gada 7. februārim un/vai turpmākajos periodos, par kuriem valdība būs pieņēmusi lēmumu par publisko pasākumu rīkošanas aizliegumu, kultūras pasākumu rīkotājiem daļēji atmaksājot naudu par pārdotajām biļetēm uz atceltajiem pasākumiem minētajā periodā.

Kompensācijas pieprasījumi turpmākajos konkursos tiks pieņemti no 8. marta līdz 31. marta plkst.12 un no 10. maija līdz 21. maija plkst.12. Pieprasījums jāiesniedz elektroniska dokumenta formā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un apliecināts ar laika zīmogu, tas jānoformē atbilstoši konkursa nolikuma prasībām. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami VKKF tīmekļvietnē "vkkf.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu