Iekārto interjeru, iedvesmojoties no Vesa Andersona mizanscēnām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Mazliet savdabīga un vienlaikus šarmanta, kinorežisora Vesa Andersona sapņainā estētika un mizanscēnas ir iedvesmojušas ne vienu vien dizaineru un viņa filmu tīkotāju pārvērst savu mājokli par rūpīgi kūrētu pasauli ar dziļi personīgu raksturu. Lūk, ko likt aiz auss, lai iekārtotu interjeru režisoram raksturīgajā eklektikā.

Izvēlies izteiksmīgu krāsu paleti 

Iedomājoties jebkuru Vesa Andersona filmu, visdrīzāk katra asociēsies ar izteiksmīgu un bagātīgu krāsu paleti. Lielākoties to jau var nojaust no filmu plakātiem. Vispopulārākā Andersona izmantotā krāsu gamma ir rozā, tā caurvij vienu no viņa zināmākajām un vizuāli ekscentriskākajām filmām – “Viesnīca “Diženā Budapešta””(2014). Arī brūnās un zaļās krāsas, kā arī dažādi 70. gadiem raksturīgi toņi ir plaši izmantoti viņa kino darbos. Un, protams, klasiskais “Karalisko Tenenbaumu” (2001) dziļi sarkanais. Mēģini ieviest šīs drosmīgās krāsas savās telpās.

Uzdrīksties izmantot neparastus tapešu rakstus 

Īstās tapetes acumirklī spēj radīt Vesa Andersona savdabīgo un rotaļīgo mizanscēnu efektu telpā. Kā arī tas ir veids, kā izpildīt augstāk minēto soli un ieviest izteiksmīgas krāsas. Piemēram, šajā vannas istabā maigie pasteļu zilie un rozā toņi atgādina “Mendl’s” konditoreju no “Viesnīcas “Diženā Budapešta””, savukārt jūras tēmas tapetes 2004. gada komēdiju “Ūdensdzīve ar Stīvu Zisū”.

Izcel simetriju 

Perfekta simetrija kadra kompozīcijā ir viena no galvenajām režisora autorības iezīmēm. Izcel to arī savā interjerā, turklāt tas ir vienkārši izdarāms, piemēram – viena spoguļa vietā novieto divus vai, ja istabas platība to atļauj, viena liela dīvāna vietā izvēlies divus mazākus, kurus var novietot vienu pret otru. Simetriju var panākt arī ar mazākiem pūliņiem, piemērām, divām vienādām vāzēm un ziedu kompozīcijām vai citu dizaina dekoru dublēšanu.

Apvieno dažādu stilu un laika posmu elementus 

Lai arī lielākoties interjers Vesa Andersona filmās ir ieturēts 70. gadu stilā, ja vērīgi palūkojas uz detaļām, interjera elementi un dekori nāk no dažādiem laikmetiem. Nebaidies retro stila dīvānu savienot ar jau esošām mēbelēm.

Nomaini ikdienišķos dekorus 

Sienas pulksteņi, gleznas, pat virtuves piederumi un citi sīkumi var ienest Vesa Andersona filmām raksturīgo gaisotni mājās. Kā arī šie mazumiņi ir pateicīgi rīki, kā apvienot, jau iepriekš minētos, stilus un laika posmus. Ļauj krāmu tirdziņos atrastiem vintāžas dekoriem kontrastēt un reizē saplūst ar, piemēram, modernu virtuves iekārtojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu