Tūrisma nozare: vissmagākā ir valdības lēmumu neprognozējamība (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Tūrisma nozarei pašreizējos Covid-19 pandēmijas apstākļos vissmagākā ir neprognozējamība, kas saistīta ar valdības lēmumiem, pirmdien diskusijā par Covid-19 ierobežojumiem atzina tūrisma kompānijas "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša.

Viņa uzsvēra, ka valdībai ir jārunā ar uzņēmējiem, jāuzklausa viņu piedāvātie scenāriji un lēmumi jāpieņem, balstoties ne tikai uz epidemioloģisko situāciju, bet arī raugoties no ekonomikas aspektiem.

Pašreiz tiekot strādāts pie drošības protokoliem valstī ieceļojošajiem tūristiem, cerot, ka vasarā tādi būs. "Jautājums ir, vai mums izdosies valdības gaiteņos panākt sadzirdēšanu un pieņemt saprātīgus lēmumus," sacīja Keiša.

Viņa arī atzīmēja, ka nav aprēķināts ekonomiskais zaudējums tūrisma nozarei, kas tika radīts, kamēr Latvijas ceļotāji devās uz trešajām valstīm caur Tallinas un Viļņas lidostām. "Tūrisma nozarei nemitīgi jāskaidro un jāpierāda, ka starptautiskajā gaisa transportā inficēto skaits ir nesalīdzināmi mazāks, kā tajos gadījumos, kad pārvietošanās notiek pa sauszemi," sacīja Keiša.

Kā liecina "Firma.lv" informācija, "Latvia Tours" reģistrēta 1992.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 353 838 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Latvijas valstspiederīgais Deivids Džeims Verjers, kurš ir arī vienīgais patiesais labuma guvējs uzņēmumā.

"Latvia Tours" 2019.gadā strādāja ar 20,491 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 1,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka 2,7 reizes un bija 112 481 eiro. 2020.gada finanšu rādītāji vēl nav publiskoti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu