Populāras videospēles ekranizācijai HBO piesaista "Troņu spēles" aktrisi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Bella Remzija seriāla "Troņu spēles"
Bella Remzija seriāla "Troņu spēles" Foto: HBO

ASV izklaides industrijas milzis HBO iecerējis ekranizēt vienu no pēdējo desmit gadu iecienītākajām videospēlēm "Pēdējais no mums" ("The Last of Us"), ziņo ārvalstu mediji. 

Tiek ziņots, ka topošajam seriālam, kas balstās uz spēļu ražotāja "Naughty Dog" veiksmīgā darba motīviem, galvenajai lomai piesaistīta HBO seriāla "Troņu spēle" aktrise Bella Remzija (Bella Ramsey), kura seriālā atveidoja drosmīgo meiteni Lianu Mormontu.

Savukārt videospēles pamatā ir postapokaliptisks stāsts par kādu pusaudzi vārdā Elija, kuru cauri Amerikas Savienotajām Valstīm eskortē vīrs vārdā Džoels. Viņa uzdevums četrpadsmit gadus veco meiteni nogādāt galamērķi, pa ceļam cīnoties ar zombijiem un citiem mošķiem. Džoela lomai jau piesaistīts populāro seriālu "The Mandalorian" ("Mandalorietis") un "Narcos" aktieris Pedro Paskāls (Pedro Pascal). Paskāls, starp citu, arī filmējies "Troņu spēlēs", taču ar Remziju uz viena filmēšanas laukuma viņu ceļi nekrustojās.

Pedro Paskāls seriālā "Narcos"
Pedro Paskāls seriālā "Narcos" Foto: publicitātes

Kā režisors piesaistīts jaunais krievu kino profesionālis Kantemirs Balagovs (Кантеми́р Бала́гов), kurš kino pasaulē pazīstams ar 2019. gada filmu "Beanpole" ("Дылда"). Projektā piedalīsies arī seriāla "Černobiļa" scenārija autors, amerikānis Kreigs Meizins (Craig Mazin), kurš līdz šim bija pazīstams kā scenārists viduvējām Holivudas komēdijām "The Hangover Part II" (2011) un "Identity Thief" (2013).

Videospēles notikumi risinās divdesmit gadus pēc mūsdienu civilizācijas sabrukuma, kad kāda slimība pārvērtusi cilvēkus par bīstamiem, asinskāriem mutantiem. 

Pagājušogad, astoņus gadus kopā oriģinālās spēles, izdots spēles turpinājums "The Last of Us Part II", kas decembrī spēļu industrijas apbalvošanas ceremonijā ieguva balvu kā labākā gada videospēle. 

Video: Spēles reklāmas rullītis.

NME kritiķis Džordans Olomans par spēli raksta šādus vārdus: "Jaunā spēle ir apzināti veidots izaicinājums, kas aptver pilnu emocionālo spektru un liek no jauna izvērtēt jau izveidojušos priekšstatus par spēles oriģinālu."

17 gadus vecā britu aktrise un dziedātāja Bella Remzija pazīstama ne tikai ar lomu "Troņu spēlēs. Viņa piedalījusies arī rakstnieka Filipa Pulmana (Philip Pullman) triloģijā "Tumšās matērijas" ("His Dark Materials"), "The Worst Witch" u.c. 

Bella Remzija seriāla "Troņu spēles"
Bella Remzija seriāla "Troņu spēles" Foto: HBO

Seriāls pie skatītājiem varētu nonākt šā gada beigās vai 2022. gada sākumā.

Atgādinām, ka seriāla "Troņu spēle" pēdējo sēriju pagājušogad HBO platformās tiešraidē noskatījās 19,3 miljoni cilvēku, uzstādot jaunu HBO satura skatījumu rekordu. Arī "LMT Viedtelevīzijā" seriāls bija skatītākais no HBO seriāliem un pieejams platformā arī tagad. Pirms tam par skatītāko HBO seriāla epizodi tika uzskatīta seriāla "Soprano ģimene" ("The Sopranos") ceturtās sezonas pirmā sērija, ko noskatījās 13,4 miljoni.

Piebildīsim, ka ar pārtraukumiem turpinās seriāla priekšstāsta "House of the Dragon" filmēšana, kas tiek veidots pēc amerikāņu rakstnieka Džordža R.R. Martina (George R.R. Martin) jaunākās grāmatas "Uguns un asinis" motīviem. Uz ekrāniem seriāls nonāks 2022. gadā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu