Putins kritizē ES "konfrontējošo" nostāju (38)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien telefonsarunā ar Eiropadomes prezidentu Šarlu Mišelu nosodījis ES "konfrontējošo" nostāju, paziņojis Kremlis.

Mišels savukārt vainojis Krieviju par saspīlējumu abu pušu attiecībās, paziņoja Brisele.

Kremlis paziņoja, ka Putins telefonsarunā novērtējis Krievijas un ES attiecību neapmierinošo stāvokli, kāds esot radies ES "nekonstruktīvās, bieži vien konfrontējošās nostājas dēļ".

Putins uzsvēris, ka Krievija esot gatava atjaunot "normālas depolitizētas" attiecības ar ES, ja Brisele izradīs šādu vēlmi, paziņoja Kremlis.

Brisele pavēstīja, ka Mišels telefonsarunā norādījis, ka abu pušu attiecības nonākušas zemā punktā.

"Attiecības ar Krieviju var ieņemt citādāku virzienu tikai tad, ja tiek panākts ilgstošs progress tādos jautājumos kā Minskas vienošanās īstenošana, hibrīdo un kiberuzbrukumu apturēšana dalībvalstīm un cilvēktiesību ievērošana," paziņoja Brisele, liekot saprast, ka iespējas uzlabot attiecības atkarīgas no Krievijas rīcības.

Spriežot pēc Kremļa ziņotā, Putins un Mišels arī apsprieduši cīņu pret jauno koronavīrusu un iespējamo Krievijas Covid-19 vakcīnas "Sputnik V" izmantošanu, kā arī situāciju Ukrainā un Baltkrievijā.

ES iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons nesen izteicās, ka ES nav nepieciešamības pēc "Sputnik V". Maskava šos Bretona izteikumus nodēvēja par acīmredzami neobjektīviem.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu