Lielbritānija samazinās karavīru skaitu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons. Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija līdz 2025.gadam samazinās karavīru skaitu savā armijā no 76 500 līdz 72 500, radot aktīvākus karaspēku efektīvākai cīņai pret nākotnes draudiem, paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless.

Lielbritānijas valdība šomēnes publiskoja dokumentu, kurā izklāstītas valdības prioritātes ārpolitikā un aizsardzības politikā pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības (ES). Dokumentā norādīts, ka Lielbritānijai jākļūst labāk apbruņotai pasaulē, kur pieaug konkurence.

"Bruņotajiem spēkiem (..) jādomā un jārīkojas citādāk," paziņoja Voless, norādot, ka bruņotie spēki vairs netiek uzskatīti par pēdējo risinājumu un tiem jākļūst aktīvākiem un klātesošākiem.

Pieaugošās iespējas ātri izvietot bruņotos spēkus un armijas tehnoloģiskās priekšrocības nozīmē, ka iespējams panākt lielāku efektu ar mazāku skaitu cilvēku, sacīja ministrs.

"Tādēļ es esmu pieņēmis lēmumu samazināt armijas izmērus," paziņoja Voless.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons iepriekš apstiprināja, ka Lielbritānija arī turpmāk tērēs aizsardzībai vairāk nekā divus procentus no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas ir NATO mērķis.

Džonsons sarunā ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu norādīja, ka jaunajam aizsardzības budžetam atvēlēti 2,2% no IKP.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu