Dzērājšoferis no Indijas šķiras no tiesībām; sodus saņem arī viņa pasažieri (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Tikai dažus metrus tāls brauciens bija nepieciešams, lai kāds indietis Vecrīgā atvadītos no auto vadīšanas tiesībām un saņemtu vairāku tūkstošu eiro naudas sodu.

Kā vēsta raidījums Degpunktā, šis incidents notika brīvdienas naktī Vecrīgā. Videonovērošanas centra darbinieki informēja pašvaldības policiju, ka pie kāda “Volkswagen” uzturas aizdomīgi jaunieši, kas, iespējams, ir dzēruši un grasās braukt ar auto. Notikuma vietā atbraukušie policisti noskaidroja, ka jaunieši patiešām ir reibumā, un piekodināja, ka auto vadīt nedrīkst.

Jaunieši izrādīja sapratni un devās prom, tomēr videonovērošanas kameras vēl brīdi palika pavērstas jauniešu braucamā virzienā. Kā izrādās, ne velti. Tikai piecas minūtes pēc sarunas ar policistiem kompānija atgriezās. Bet vēl aptuveni 15 minūtes vēlāk auto izkustējās. Policijas darbinieki reaģēja nekavējoties un paguva automašīnu apstādināt.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kad auto atslēgas nonāca policistu rīcībā, inspektori uz notikuma vietu izsauca kolēģus no Ceļu policijas. Taču abi ārvalstnieki nepavisam nebija mierā ar notikušo, izrādīja nepatiku par šo sastapšanos un aktīvi centās pierādīt ”savu taisnību”.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kā raidījumam Degpunktā norāda RPP Centra pārvaldes pārstāvis Vitālijs Škutāns, vienam no Indijas pilsoņiem darbības tika kvalificētas kā policijas darba traucēšana, un par to viņš tika aizturēts, savukārt vēl diviem piespriests sods par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu, jo viņi abi ir no dažādām mājsaimniecībām. Pavisam plāni klājies automašīnas vadītājam, kuram konstatēts lielāks reibums par atļauto un vairākus turpmākos gadus būs liegts piedalīties ceļu satiksmē Latvijā. Par šo pārdesmit metrus garo braucienu viņam piemērota arī ar četriem cipariem rakstāma soda nauda.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu