Pirmdien pret Covid-19 vakcinēti 2259 cilvēki (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: REUTERS/Akhtar Soomro

Pirmdien, 22.martā, vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši kopumā 2259 cilvēki, 227 cilvēkiem vakcinācijas procesu noslēdzot, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Vairums jeb 1673 aizvadītajā diennaktī poti saņēmušie iedzīvotāji bija seniori vecumā virs 70 gadiem. Tāpat vakar potēts 71 ārstniecības iestāžu darbinieks, vairumam saņemot vakcīnas otro devu, kā arī 95 ārstniecības personas, trešdaļai vakcinācijas procesu noslēdzot. Poti saņēma arī 29 sociālās aprūpes centra darbinieki, kā arī 57 to klienti.

Epidemioloģiskās indikācijas dēļ vakar potēti 22 cilvēki, četras personas potētas kā cilvēki, kam ir kontakts ar hronisko slimību pacientiem.

Vakcīnu saņēma arī 179 personas ar hroniskām slimībām, bet divi cilvēki potēti pēc pašu vēlēšanās.

Vakcinēti 116 cilvēki, kas NVD datos atzīmēti kā personas, kas ir "citā paaugstināta riska grupā", kā arī astoņi cilvēki ar "citām veselības indikācijām". Vakcinētas tika arī trīs personas, kas NVD apkopotajos datos definētas kā "cits iedzīvotājs", un viņu vecums bija no 28 līdz 48 gadiem.

Vairums vakar potēto cilvēku saņēma vakcīnas pirmo devu, savukārt līdz ar otrās devas saņemšanu 227 cilvēki pirmdien vakcinācijas procesu noslēdza.

Lielākā daļa vakar vakcinēto personu saņēma "AstraZeneca" vakcīnu (1720 cilvēki), savukārt vēl 539 cilvēki potēti ar "Moderna" vakcīnu.

NVD skaidro, ka iepriekš publiskotais vakcinēto cilvēku skaits dažu dienu laikā var mainīties, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem dati par vakcinācijas faktu "E-veselības" sistēmā tiek ievadīti vienas līdz piecu darbdienu laikā pēc vakcinācijas fakta.

Pēdējo septiņu dienu laikā vakcīnas pirmo devu saņēmuši kopumā 2973 cilvēki, bet otro - 1002 personas. Tas nozīmē, ka aizvadītajā nedēļā vidēji vienā dienā pirmā pote ievadīta 424 personām, savukārt kopumā vidēji  pagājušajās septiņās dienās vakcinēja 568 cilvēkus dienā.

Kopumā Latvijā pirmo vakcīnas devu pret Covid-19 saņēmuši 85 904 cilvēki, bet otro - 19 177.

Saskaņā ar Veselības ministrijas iepriekš sniegto informāciju, līdz šim Latvijai piegādātas vismaz 147 735 vakcīnu devas.

Kā ziņots, piektdien pēc trīs dienu pauzes Latvijā atsāka lietot "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19.

Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) ceturtdien "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19 atzinusi par drošu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu