NBA superzvaigzne atklāj pandēmijas notikumu aizkulises sporta pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kriss Pols
Kriss Pols Foto: HBO

Godalgotais režisors Antuāns Fukuā (Antoine Fuqua) ir radījis jaunu pilnmetrāžas dokumentālo filmu "Diena, kad apstājās sports" (The Day Sports Stood Still), kurā ir atspoguļota sarežģītā un izaicinošā 2020. gada sporta sezona: negaidītā piespiedu pauze, smagi risināmā atgriešanās sacensību dzīvē un sportistu loma cīņā par rasu vienlīdzību ASV pandēmijas laikā. 

HBO filmas centrā ir NBA superzvaigzne Kriss Pols (Chris Paul). 

Filma, kas no 26. marta skatāma "LMT Viedtelevīzijā", vēsta par bezprecedenta notikumiem sporta pasaulē. Tie aizsākās aizvadītā gada martā, kad pandēmijas dēļ pēkšņi aprāvās gandrīz visu sporta veidu 2020. gada sezona. Filmas gaitā Oklahomas Thunder spēlētājs un NBA spēlētāju asociācijas (NBPA) prezidents Kriss Pols atminas notikumu virkni un pārdzīvoto emociju gammu, kas sekoja 2020. gada 11. martam, kad NBA vadība negaidīti pārtrauca regulārās sezonas izspēli uz nenoteiktu laiku. Toreiz Pola pārstāvētās komandas mediķis informēja tiesnešus par koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 gadījumu pretinieku – Jūtas Jazz – komandā. Abu komandu spēlētāji nekavējoties tika aizsūtīti atpakaļ uz ģērbtuvēm un vēlāk ievietoti karantīnā. Neilgi pēc šī gadījuma pandēmija pilnībā apturēja sporta pasaules norises uz vairākiem mēnešiem.

Foto: Facebook/HBO

Tieši Kriss Pols bija viens no tiem aktīvistiem, kuriem bija izšķiroša loma, lai NBA spēlētāji vasarā varētu atgriezties basketbola laukumā un sarežģītajos apstākļos veiksmīgi noslēgt sezonu. Meklējot risinājumus spēļu atsākšanai un īstenojot komplicētu plānošanu, NBPA prezidents veltīja neskaitāmas stundas telefona sarunām un attālinātām sapulcēm, vienlaikus uzklausot arī dīkstāvē esošo spēlētāju raizes. NBA sezona atsākās aizvadītā gada 20. jūlijā Orlando “Walt Disney World” īpaši izveidotā burbulī, kur sapulcējās 22 komandas, lai aizvadītu treniņus un spēles sevišķos drošības apstākļos.

Filmā "Diena, kad apstājās sports" ir iekļautas emocionālas intervijas ne tikai ar basketbola, bet arī NHL, MLB spēlētājiem, komandu īpašniekiem un Olimpisko spēļu pārstāvjiem. Dokumentālā filma atspoguļo notikumus, kas ne tikai uz brīdi apturēja sportistu karjeru, bet arī pārsteidzošā veidā mainīja viņu dzīvi un sporta pasauli kopumā. Īpašs uzsvars filmā likts uz sporta industrijas būtisko nozīmi cīņā pret rasu nevienlīdzību, kas saasinājās pandēmijas laikā.

Filmas reklāmas rullītis. 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu