"Lielais dzintars" piedāvā aizraujošas tiešsaistes programmas skolēniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Vanadziņš
Kristaps Vanadziņš Foto: publicitātes

Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" skolas vecuma bērniem un jauniešiem 24. martā sagatavojusi divas muzikāli izglītojošas programmas, kurās skolēni visā Latvijā varēs piedalīties, izmantojot digitālās koncertzāles priekšrocības.

Kā informē koncertzāles pārstāve Aiva Juhnevica, sākumskolas audzēkņi var līdzdarboties interaktīvā "Zoom" nodarbībā "No trokšņa līdz skaņdarbam", bet vecāko klašu audzēkņi tiek mudināti atklāt džeza mūzikas pasauli koncertlekcijā "Džeza stunda jauniešiem".

Kā atzīmēja Juhnevica, muzikāli izglītojošajā nodarbībā "No trokšņa līdz skaņdarbam" 1. līdz 4. klašu skolēniem tiek dota iespēja palīdzēt Liepājas Simfoniskajam orķestrim (LSO), kurš nonācis sarežģītā situācijā. Tuvojoties koncertam, orķestris ir sapratis, ka viņiem steidzami trūkst kādas latviešu tautasdziesmas pavadījuma, tādēļ skolēniem jānāk palīgā.

Paredzēts, ka teju stundu ilgajā nodarbībā sākumskolēni lietos jau mūzikas stundās apgūtās zināšanas un turpinās iepazīt latviešu tautas mantojumu - tautas dziesmas. Nodarbības otrajā daļā dalībniekiem pievienosies kāds viesis - Baltijā senākā orķestra - LSO - mūziķis, kurš pastāstīs par savu lomu orķestrī, kā arī iepazīstinās ar sava instrumenta spēli.

Izglītojošā nodarbība notiks digitālajā platformā "Zoom". Ar platformas palīdzību skolēni varēs gan piedalīties interaktīvā nodarbībā, gan ielūkoties Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" arhitektūrā ar virtuālās pastaigas palīdzību. Dalības maksa ir četri eiro no skolēna, bet skolotājam dalība bez maksas. Nodarbības norises laiks tiek pielāgots katrai individuālajai grupai, pavēstīja koncertzāles pārstāve.

Savukārt vecāko klašu audzēkņiem koncertzāle "Lielais dzintars" sagatavojusi videokoncertu un ievadsarunu, kurā kopā ar džeza ekspertiem jaunieši varēs atklāt plašo džeza mūzikas pasauli. Ievadsarunā kopā ar saksofonistu, džeza pasniedzēju Denisu Paškeviču un pianistu, komponistu Kristapu Vanadziņu varēs uzzināt, kuras ir slavenākās džeza mūzikas ierakstu kompānijas un kuri pasaules spožākie džezmeņi, kas bija pirmie Latvijas džeza pionieri, un kuri ir Latvijas mūsdienu džeza karognesēji.

Kristaps Vanadziņš un Deniss Paškevičs
Kristaps Vanadziņš un Deniss Paškevičs Foto: publicitātes

Paredzēts, ka videomateriāla otrajā daļā jaunieši klausīsies gan pasaules džeza klasiku, gan Vanadziņa paša radīto mūziku viņa vadītā trio dzīvajā izpildījumā. Izzinošo materiālu papildinās īpaši veidotas vizualizācijas, kas jauniešiem atklāj interesantākos un nozīmīgākos faktus par džezu. Pēc ieraksta noskatīšanās jaunieši aicināti aizpildīt testus, lai pārbaudītu savu uzmanību un nostiprinātu jauniegūtās zināšanas.

Koncertlekcijas "Džeza stunda jauniešiem" pieslēguma biļetes cena vienam skatītājam ir pieci eiro. Pieslēguma biļetes var iegādāties tīmekļvietnē "bilesuparadize.lv". Iegādājoties ierakstu, pircējs e-pastā saņems pieejas saiti un kodu, ar kuru varēs noskatīties videomateriālu. Ieraksta ilgums ir 66 minūtes.

Abas nodarbības ir iekļautas Kultūrizglītības programmā "Latvijas skolas soma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu