"Facebook" pastiprina noteikumus privātajām un publiskajām grupām (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Sociālā tīkla vietne “Facebook” paziņojusi par jauniem privātuma politikas noteikumiem, kas paredzēti privātajām un publiskajām grupām. Tas nozīmē bargākus sodus lietotājiem un grupu administratoriem, kuri turpmāk pārkāps uzņēmuma noteiktās vadlīnijas.

“Facebook” lietotājiem, kuri neievēros norādītos nosacījumus, uz laiku tiks liegts sūtīt ziņas vai komentēt ikvienu vietnē esošo grupu, kā arī tiks pārtraukta iespēja jaunu grupu veidošanai. Aizliegums var ilgt nedēļu vai pat 30 dienas atkarībā no pārkāpumu smaguma un daudzuma, sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Izmaiņas atspoguļo “Facebook” izaicinājumus, kad runa ir par misiju savienot pasauli. Uzņēmumam pieaugot, galvenā ziņu plūsma ir pārblīvēta ar zīmolu, reklāmdevēju un sen pazīstamu cilvēku ierakstiem. Grupas piedāvā intīmāku pieredzi cilvēkiem, kuri vēlas apspriest sev interesējošās vai aktuālais tēmas šaurākā draugu lokā vai satikt jaunus domubiedrus. Faktu, ka grupas ir kļuvušas par neatņemamu sastāvdaļu “Facebook” vidē, pierāda statistikas dati – katru mēnesi grupas aktīvi izmanto 1,8 miljardi cilvēku.

Tomēr, paraugoties uz notiekošo, sociālā tīkla “Facebook” interešu grupas ir bijušas platforma skarbām diskusijām starp viedokļu līderiem, platforma dezinformācijas izplatīšanai un naida runai. Teorētiķi norāda, ka privātuma politikas un drošības uzlabošana var veicināt labvēlīgākas vides veidošanu pašiem lietotājiem, tādējādi mazinot pastāvošos riskus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu