Baltkrievijā aizturēts opozīcijas partijas līderis (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Inked Pixels, Shutterstock.

Baltkrievijā aizturēts Apvienotās pilsoniskās partijas līderis un opozīcijas koordinācijas padomes loceklis Nikolajs Kozlovs, otrdien sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījusi partija.

"Nikolajs Kozlovs jau ir [Minskas cietumā] Okrestinā. Partijas biedriem pavēstīja Centra rajona iekšlietu pārvaldē," teikts paziņojumā.

Kontakti ar Kozlovu pazuduši pirmdienas vakarā.

Koordinācijas padome atgādināja, ka Kozlovs iepriekš pēc pratināšanām atteicies parakstīties par informācijas neizpaušanu.

Opozicionāram piespriestas 15 diennaktis administratīvā arestā, un viņš izsaukts uz pārrunām uz rajona iekšlietu pārvaldi.

Reiz pēc vienām šādām pārrunām viņš nesaprotamu iemeslu dēļ trīs dienas paturēts Okrestinā.

"Marta sākumā Kozlovam tika izvirzītas apsūdzības pēc 407.panta pirmās daļas (tīša informācijas izpaušana par izmeklēšanu, sākotnējo izmeklēšanu vai slēgtu tiesas sēdi). Sods atbilstoši šim pantam paredzēts no naudassoda līdz trim gadiem cietumā," teikts koordinācijas padomes paziņojumā.

Pirmdien 15 dienu ieslodzījums jau tika piespriests Baltkrievijas Sociāldemokrātiskās partijas (Hramada) līderim Igoram Borisovam.

Kā iepriekš norādīja Baltkrievijas Valsts drošības komitejas priekšsēdētājs, valsts likumsargiem ir "ticamas ziņas, ka no 25. līdz 27.martam tiks īstenoti centieni destabilizēt situāciju valstī".

Pirmdien kļuva zināms, ka Minskas milicija atteikusies slēgt līgumu par kārtības nodrošināšanu opozīcijas akcijā Brīvības dienā.

1918.gada 25.martā tika pasludināta Baltkrievijas Tautas Republikas neatkarība. Baltkrievijas opozīcija šo notikumu svin kā Brīvības dienu.

Baltkrievijā kopš 9.augusta turpinās protesta kustība pret prezidenta vēlēšanu falsifikāciju un autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko.

Protestētāji pieprasa Lukašenko atstādināšanu no varas valstī, politieslodzīto atbrīvošanu un jaunu vēlēšanu sarīkošanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu