Veikalam "Depo" Igaunijā draud ievērojams naudas sods (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Depo" Igaunijā.
"Depo" Igaunijā. Foto: Madis Veltman

Igaunijas Veselības departaments sācis uzraudzības procedūras attiecībā pret dārza preču un būvniecības materiālu veikalu “Depo”. Piektdien Veselības departamenta pārstāvji kopā ar kompānijas pārstāvjiem veikuši veikala apskati, un tagad tiks lemts, kādi būs tālākie soļi, vēsta portāls “Tarbija24”.

Tiek norādīts, ka veikalam var tikt piešķirts sods teju 10 000 eiro apmērā.

“Jāņem vērā, ka visiem būvmateriālu veikaliem šobrīd ir jābūt slēgtiem, vai arī jānodrošina preču piegāde ārtelpās. Ja līdzās būvmateriāliem tiek pārdoti pārtikas produkti, tad šis veikals nav uzskatāms par pārtikas veikalu,” sacīja Veselības departamenta pārstāvis Imre Kāss.

Pēc viņa vārdiem, ir nepieciešams ņemt vērā noteikumus, kas paredz - pārtikas produktu pārdošanas apjomiem pirms ierobežojumu ieviešanas bija jābūt vismaz 51% no kopējā apgrozījuma. Ja veikals, kurš faktiski pārdod būvmateriālus, bet pārtikas preču apgrozījums ir zemāks par 51%, tad tas nav uzskatāms par pārtikas veikalu.

Tāpat veikalā “Depo” iespējams iegādāties dažādas dārza preces.

Veselības departaments bija izdevis rīkojumu uz laiku slēgt veikalu “Depo”, taču veikals šo rīkojumu ignorēja. Pēc departamenta ģenerāldirektora Julara Lanno vārdiem, šāda rīcība ir pretrunā ar Igaunijas valdības pieņemtajiem noteikumiem.

Ja departaments atklās vēl kādus pārkāpumus vai valstī noteikto ierobežojumu neievērošanu, tad veikalam var tikt noteikts sods 9600 eiro apmērā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu