Austrijas Magna pauž gatavību ražot Apple autonomos auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Magna Steyr rūpnīcā Grācā, Austrijā, jau ir saražoti vairāk nekā 400 000 Mercedes-Benz G klases automobiļu
Magna Steyr rūpnīcā Grācā, Austrijā, jau ir saražoti vairāk nekā 400 000 Mercedes-Benz G klases automobiļu Foto: Daimler AG

Viens no pasaulē lielākajiem auto komponenšu ražotājiem, Magna International, ir gatavs līgumam par elektrotransporta izgatavošanu tehnoloģiju gigantam Apple un pat projekta īstenošanai Ziemeļamerikā. Par to paziņoja Magna izpilddirektors Svami Kotagiri, kurš stājās amatā 1. janvārī.

Automašīnu ražošana dažādiem autobūves uzņēmumiem ir otras Magna darbības virziens pēc detaļu izlaišanas. Magna Steyr auto montāžas rūpnīca, kas atrodas Grācā, Austrijā, gadu gaitā ir saražojusi 3,7 miljonus 30 dažādu automašīnu modeļu tādiem zīmoliem kā Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Jaguar, BMW un Toyota. Viens no zināmākajiem uzņēmuma ražotajiem spēkratiem viennozīmīgi ir Mercedes-Benz G klase, taču Magna Steyr ir pieredze arī elektromobiļu montāžā; tā ražo krosoveru Jaguar I-Pace, bet 2022. gada beigās uzņēmums sāks montēt Fisker Ocean.

Runas par Apple elektromobiļu projektu klīst jau vairākus gadus, taču šīs tēmas apspriešana jaunu sparu ieguva 2021. gada janvārī, kad pasaules medijos parādījās ziņas par IT giganta nodomu parakstīt lielu līgumu ar Hyundai / Kia par tā elektriskā automobiļa ražošanu. Korejiešu uzņēmumi visas baumas gan ātri vien noliedza, un februāri paklīda runas, ka no sadarbības ar Kupertino bāzēto Apple atteicies arī japāņu Nissan.

Šajā kontekstā Magna varētu būt ideāls risinājums, jo Austrijas firmai ir pieredze un iespējas, taču tajā pašā laikā tā nav nekādi ierobežota, jo uzņēmumam nav sava auto zīmola.

Tuvākajā laikā Magna izvērsīs ražošanu ASV, kur jaunā rūpnīcā Mičiganas štatā gatavos akumulatorus elektriskajam GMC Hummer pikapam. Tas gan notiks 2022.gadā, kad būs pabeigta Magna Electric Vehicle Structures rūpnīcas būvniecība. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu