Iesniegta iniciatīva atsaukt Samantas Tīnas dalību "Eirovīzijā" (46)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Samanta Tīna
Samanta Tīna Foto: Ritvars Stankevičs

Mūziķis Kaspars Pudniks vietnē "manabalss.lv" iesniedzis iniciatīvu par to, lai Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising" šogad nepiedalītos "Eirovīzijas" dziesmu konkursā. 

Pudniks pauda uzskatu, ka Tīna un Latvijas Televīzija "iespļaujot dvēselē Latvijas sabiedrībai un latviešu tautas gadsimtos koptajām tradicionālajām vērtībām".

Sava uzskata dēļ viņš vietnē "manabalss.lv" pieteica iniciatīvu ar nosaukumu "Lūdzam atsaukt Latvijas dalību 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā!"

Iniciatīvā teikts, ka šogad Latvijas tauta neesot deleģējuši "Eirovīzijas" pārstāvi un dziesmu, tādēļ neesot saprotams, kādēļ uz Roterdamu dodas iepriekšējā gada uzvarētāja Samanta Tīna jau ar cilvēku neizvēlētu, jaunu dziesmu un tās videoklipu.

Tiesa, iniciatīva parakstīšanai vēl nav apstiprināta - kā redzams Pudnika pievienotajos fotoattēlos no sarakstes ar vietni "manabalss.lv", šobrīd tiekot gaidīti ekspertu komentāri, tomēr "ne jau visu tauta tiešā veidā varot deleģēt", jo arī hokeja un citas valstsvienības tauta neizvēlas, bet tās nes Latvijas vārdu pasaulē.

Kamēr komentāros bija cilvēki, kas šādu iniciatīvu atbalstīja, lielākā daļa gan norādīja, ka mūziķis pats ir tas, kurš kurinot naidu, kā arī "atrodot problēmu, kur to nemaz nav". 

"Šī dziesma ir par spēcīgām un apbrīnojamām sievietēm – par mums visām!" atklāj Samanta Tīna. "Vēlos, lai mēs neslēpjamies un nebaidāmies no savas unikalitātes un atšķirīguma, tāpēc dziesma aicina ikvienu sievieti ar savām rokām sevi kronēt jeb pieņemt sevi un būt par savas dzīves noteicēju, iemīlēt sevi un noticēt sev, jo tad taču arī citi mūs mīlēs! Es ticu, ka tas maina arī apkārtējo cilvēku attieksmi, bet ar to nav gana – tāpēc manā dziesmā svarīgākais vēstījums ir: “Ja vēlies ko man teikt, pasaki man to acīs! Pieņemam un mīlam sevi, esam lepni par to, ko Dievs mums ir devis un kādus mūs radījis, bet ikvienu atšķirību uztveram kā bagātību." Es esmu par vienlīdzību!" 

Kā zināms, 2021. gada Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 22. maijā Nīderlandes pilsētā Roterdamā, bet pusfināli – pirmais 18. un otrais 20. maijā. Latvijas pārstāve Samanta Tīna uz skatuves kāps otrajā pusfinālā.

Foto: Samantas Tīnas videoklipa aizkulises

Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu