Kosmetologu asociācija atkārtoti aicina ļaut strādāt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: STEKLO, Shutterstock.

Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācijai (LKKA) nav izprotams, kādēļ kosmētiķiem un skaistumkopšanas speciālistiem kosmetoloģijā joprojām liegts strādāt, kamēr vairāku pakalpojumu sniegšana, kur epidemioloģiskais apdraudējuma risks ir līdzīgs, tiek atļauta, pavēstīja asociācijas prezidente Renāte Reinsone.

Viņa atkārtoti izcēla negodīgās konkurences veidošanos ar kosmētiķu un kosmetologu pakalpojumu sniedzējiem, kuri strādā veselības aprūpes iestādēs. Tur viņu darbs, pēc Reinsones teiktā, tiek turpināts pakalpojumu sniedzot kā medicīnisko procedūru.

"Pie viņiem atnāk Veselības inspekcija, kuri saka - šeit viss kārtībā, norīkojums ir. Šo norīkojums uzrakstījis ārsts, kurš pateicis, ka sejas kopšanas pakalpojums ir medicīnas pakalpojums. Šādi tiek apdraudēts ārsta profesijas godīgums," sacīja Reinsone.

Tāpat viņa izcēla, ka šā brīža apstākļos ļauts strādāt arī tādiem pakalpojumu sniedzējiem kā bārddziņi un higiēnisti, kuru klienti pakalpojumu saņemšanas brīdī ir bez sejas maskas.

Asociācijas vadītāja par nevienlīdzīgo situāciju, kādā atrodas kosmētiķi un kosmetologi, kuri savus pakalpojumus sniedz ārpus medicīnas iestādēm, runājusi ar Konkurences padomi, un otrdienas laikā viņiem tikšot sagatavota arī vēstule.

Reinsone gatavojas vērsties arī Ekonomikas ministrijā, Finanšu ministrijā un pie tiesībsarga.

Cita starpā viņa atzina, ka pašreiz nozarē strādājošie jūtas aizmirsti no valsts puses, jo nav ne mazākās skaidrības, kad varēs atsākt darbu. Reinsone piebilda, ka arī tas, vai darbu varēs atsākt patiešām visi, nav nemaz skaidrs, jo daudzi no pašreiz dīkstāvē esošajiem pakalpojumu sniedzējiem nevar vairs atļauties maksāt par telpām, tādēļ viņi darbu, ļoti iespējams, nevarēs atsākt arī tad, kad tas tiks atļauts.

Jau vēstīts, ka no 1.marta, atļauts sniegt friziera, manikīra un podologa pakalpojumus, ievērojot epidemioloģiskos nosacījumus Covid-19 ierobežošanai.

Vienlaikus kosmētiķu un skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēju kosmetoloģijā darbs joprojām nav atļauts. Tāpat klātienē nedrīkst strādāt arī pirtis.

Tāpat ziņots, ka Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nams ir ierosinājis lietu un izvērtēs LKKA prasību apturēt valdības noteikto aizliegumu, kas pašlaik liedz strādāt kosmētiķiem un skaistumkopšanas speciālistiem kosmetoloģijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu