Valdība trešdien spriedīs par pakāpenisku ierobežojumu mīkstināšanu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/SCANPIX

Ministru kabinets trešdien, 24.martā, diskutēs par ārkārtējās situācijas nepagarināšanu pēc 6.aprīļa un par pakāpenisku ierobežojumu mīkstināšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Operatīvās vadības grupa Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska vadībā vēl izstrādā konkrētus priekšlikumus par rīcību pēc 6.aprīļa, kas patlaban ir noteikts kā ārkārtējās situācijas beigu datums.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka valdība varētu apspriest priekšlikumu nepagarināt ārkārtējo situāciju pēc 6.aprīļa, vienlaikus paredzēts diskutēt par patlaban valstī noteikto ierobežojumu pakāpenisku mīkstināšanu.

Operatīvās vadības grupas eksperti joprojām izstrādā scenārijus, kurus piedāvās trešdien izskatīt Ministru kabineta sēdē.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) jau pagājušajā nedēļā pieļāva, ka valdība šonedēļ varētu diskutēt par valstī ieviesto ierobežojumu pārskatīšanu.

16.martā notikušajā valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē premjers informēja, ka pie šiem jautājumiem patlaban tiek strādāts un Ministru kabinetam tiks piedāvāts lemt par "pilnu spektru".

Pagājušajā nedēļā preses konferencē pēc valdības sēdes Kariņš norādīja, ka patlaban valdība izstrādā divus turpmākās rīcības scenārijus, no kuriem viens paredz rīcību, ja epidemioloģiskā situācija turpina uzlaboties, bet otrs scenārijs - ja situācija pasliktinās.

Premjers atzina, ka, situācijai uzlabojoties, ir jādomā par jaunas drošākas sadzīves modeļa ieviešanu, kas paredz pakāpeniski atjaunot to nozaru darbību, kuras patlaban ir ierobežotas. Tāpat Kariņš norādīja, ka līdz Lieldienām valdībai ir jāpieņem lēmums - turpināt vai izbeigt ārkārtējo situāciju pēc 6.aprīļa.

Premjers piebilda, ka patlaban ir grūti iezīmēt konkrētu grafiku, kādā varētu patlaban ierobežotām nozarēm atļaut darbu. Tajā pašā laikā Kariņš atzina, ka, jo ātrāk tiks izstrādāts priekšlikums, jo ātrāk valdība varēs pieņemt lēmumus.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu