Ducis ekspertu ar jautājumiem pret Big Tech vadītājiem

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ceturtdien, 25. martā, norisināsies ASV Enerģētikas un tirdzniecības komitejas rīkota attālināta sanāksme, kurā par dezinformācijas esamību tiešsaistes platformās liecinās lielo tehnoloģiju uzņēmumu (Big Tech) vadītāji, tostarp "Facebook" izpilddirektors Marks Zakerbergs, "Google" vadītājs Sundars Pičai un "Twitter" direktors Džeks Dorsijs.

Rīkotajā sanāksmē tiks aktualizēti jautājumi, kas saistīti ar ekstrēmistu apvienību pieaugošo klātesamību, dezinformāciju un tās izplatīšanu vēlēšanu un Covid-19 pandēmijas laikā.

Nepieciešamību rīkot šādu sanāksmi skaidro ASV Enerģētikas un tirdzniecības komitejas priekšsēdētājs Frenks Pallone, sakot, ka “neatkarīgi no tā, vai tā ir viltus ziņa par vakcīnu Covid-19 vai apgalvojums par krāpšanos vēlēšanu posmā, šīs tiešsaistes platformas ir ļāvušas izplatīties dezinformācijai, pastiprinot nacionālās krīzes, ar smagām sekām sabiedrības veselībai un drošībai".

Papildinot Pallone pausto viedokli, apakškomitejas kongresmeņi Maikls Doils un Jana Šakovska piebilda, ka pārāk ilga nozares pašregulācija tikai veicinājusi nepatiesas informācijas izplatīšanos sociālo tīklu vietnēs.

Lielo kompāniju vadītāji, tostarp Zakerbergs, pagājušā gada laikā vairākkārt ir liecinājuši Amerikas Savienoto Valstu kongresmeņu priekšā, sākot no bažām par konkurences pārkāpumiem un beidzot ar lietotāju datu neatļautu izmantošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu