Protestos Bristolē aizturēti 14 cilvēki (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Peter Cziborra

Protestos pret likumprojektu, kas Lielbritānijas policijai paredz plašākas pilnvaras protestu kontrolēšanā, Bristolē otrdien aizturēti 14 cilvēki, trešdien paziņojusi Eivonas un Somersetas reģiona policija.

Demonstrācija, kurā piedalījās aptuveni 200 cilvēki, beidzās, kad policija nodrošināja cīņā ar pandēmiju noteikto ierobežojumu ievērošanu, paziņoja policija.

"Kopumā par pārkāpumiem tika aizturēti 14 cilvēki, tostarp par Covid-19 likuma pārkāpumiem un ceļa bloķēšanu," teikts policijas paziņojumā. Tajā norādīts, ka viens no aizturētajiem ticis aizturēts arī svētdienas protestu laikā.

Jau ziņots, ka svētdien Bristolē protesti pret jauno policijas likumprojektu pārauga vardarbībā.

Likumprojektā, pret kuru notiek protesti, noteikts, ka par "tīšu vai pārgalvīgu sabiedrisko traucējumu radīšanu" cilvēkiem var tikt piespriests cietumsods vai naudassods.

Policijas pārstāve sacīja, ka otrdien nācies piesaistīt kaimiņu policijas spēkus, lai izbeigtu protestus, kas notika, pārkāpjot ierobežojumus, kas noteikti sabiedrības veselības aizsargāšanā.

Lielbritānijā otrdien apritēja gads, kopš pirmā karantīnas režīma ieviešanas cīņā ar Covid-19.

Valstī kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vairāk nekā 4,3 miljoniem cilvēku, no kuriem gandrīz 150 000 ir miruši.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu