Kapitālisms un alkatība - britu panākumu atslēga vakcinācijā, paziņo Džonsons (10)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons. Foto: REUTERS/Hannah McKay/Pool

Kapitālisms un alkatība palīdzējuši Lielbritānijai sekmīgi vakcinēt savus iedzīvotājus pret jauno koronavīrusu, deputātiem slēgtā sēdē paziņojis premjerministrs Boriss Džonsons, uzslavējot farmācijas uzņēmumus par Covid-19 vakcīnas izstrādi tik īsā laikā.

Džonsona izteikumi, ar kuriem viņš nāca klajā sēdē "Zoom" platformā, var vēl vairāk saasināt Londonas un Briseles attiecības jautājumā par Covid-19 vakcīnu piegādēm.

"Iemesls, kādēļ esam guvuši panākumus ar vakcīnām, ir kapitālisms, alkatība, mani draugi," sacīja Džonsons, kuru citējis laikraksts "The Sun".

Laikraksts ziņoja, ka premjers, uzrunājot konservatīvos deputātus, vēlāk piebildis, ka patiesībā nožēlo sacīto un lūdzis to aizmirst.

Neidentificēts avots "The Sun" sacīja, ka premjers nav apspriedis domstarpības ar Eiropas Savienību (ES).

Jautāta par Džonsona izteikumiem, Lielbritānijas iekšlietu ministre Priti Patela sacīja, ka šajā sanāksmē nav piedalījusies.

Viņa norādīja, ka premjerministrs vienmēr atzinīgi vērtējis valsts panākumus saistībā ar Covid-19 vakcīnām, ne tikai vakcinēšanu.

Patela sacīja, ka Džonsons uzslavējis arī valsts panākumus vakcīnu izstrādē un farmācijas uzņēmumu, zinātnes un tehnoloģiju lomu tajā.

Lielbritānijā vakcīnas pirmo devu saņēmuši jau vairāk nekā 28 miljoni cilvēku. Balstoties uz šiem panākumiem vakcinēšanā, valdība plāno pakāpeniski atvieglot ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar Covid-19.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu