"Skartās" - sievietes ar īpašām spējām Viktorijas laika Londonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise Laura Donelija HBO seriālā "The Nevers"
Aktrise Laura Donelija HBO seriālā "The Nevers" Foto: HBO

1896. gads, Viktorijas laika Londona. Kādā augusta dienā pilsētu satricina kāds pārdabisks notikums, kas atstāj nopietnas sekas - daudzi cilvēki, galvenokārt sievietes, pēc šā notikuma iegūst pārdabiskas spējas - viņas turpmāk sevi sauks par Skartajām.

Skarto vidū ir arī noslēpumainā, taču apķērīgā atraitne Amālija Trū, kuru atveido daiļā britu aktrise Laura Donelija (Laura Donnelly) un viņas gados jaunākā draudzene Penansa Eidere (Ann Skelly), kas ir daudzsološa zinātniece, izgudrotāja. Pirmā jaunā zinātniskās fantastikas seriāla "The Nevers" sērija no 12. aprīļa jau skatāma LMT Viedtelevīzijā.

Kā noskaidrojas pirmajā sērijā, šādas Skartās un arī Skartie ar īpašām spējām  ir diezgan daudzi, un Amālija Trū kļūst par šo cilvēku, kas patvērumu raduši kādā bāreņu namā,  līderi. 

Spējas ir dažādas - spēja runāt svešās valodās, mest uguni, redzēt nākotni, dziedēt brūces u.c.

Aktrises Laura Donelija un Anna Skelija seriālā "The Nevers"
Aktrises Laura Donelija un Anna Skelija seriālā "The Nevers" Foto: HBO

"The Nevers" ir pusaudžu reiz iecienītā seriāla "Bafija pret vampīriem" (Buffy the Vampire Slayer) radošās grupas jaunākais veikums. Tā autors ir 56 gadus vecais amerikāņu režisors Džošs Vītons (Joss Whedon), kas pazīstams ne tikai ar "Bafiju", bet arī ar tādiem seriāliem kā "Angel" un "Firefly". Viņa nesenākais veikums bija komiksu pasaulē balstītais darbs "Agents of S.H.I.E.L.D.". 

Diemžēl pēdējos gados Vītona uzvārds izskanējis vairākos seksuālās uzmācības skandālos, un šajā projektā viņam atvēlētas vien pāris sērijas. 

Kopumā pirmajā sezonā ieplānotas divpadsmit sērijas, kas sadalītas blokos pa sešām.

Skartās
Skartās Foto: HBO

Kritiķi pirmo sēriju nodēvējuši par nelielu jucekli, jo skatītājs zibens ātrumā tiek iepazīstināts ar teju visiem seriāla varoņiem, īpaši detalizēti neanalizējot un neizceļot nevienu. Attiecīgi pirmo sēriju būtu ieteicams noskatīties divas reizes, lai saprastu kurš ir potenciāli labais un kurš ļaunais tēls šajā stāstā.

Īsti nav saprotama galvenās varones Amālijas spēju dinamika - viņa redz īsas vīzijas no nākotnes notikumiem, taču vienlaikus spēj cīnīties kā nindzja. 

"Noslēpums ir katra manis spēlētā varoņa interesantākā šķautne,"

aktrise Laura Donelija komentē savu atveidoto varoni.

Video: Aktrise Laura Donelija stāsta par savu varoni Amāliju (angļu val.).

39 gadus vecā britu aktrise Laura Donelija
39 gadus vecā britu aktrise Laura Donelija Foto: Dimitrios Kambouris/AFP

Kā viena no ļaundarēm seriālā parādās Maladija (Amy Manson) - sieviete ar garīgiem traucējumiem, kura slepkavo Skartās. Taču vai tiešām viņa ir visa ļaunuma sakne, vai pilda kādā lielāka ļaunuma pavēles? To, visticamāk, uzzināsim turpmākajās sērijās.

Seriāla "The Nevers" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu