2073 paciņas nelegālo cigarešu un 25 litri alkohola - policija Jēkabpilī veikusi kratīšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija ZRP

Otrdien Jēkabpilī, veicot kontrolpirkumu un kratīšanas, policisti izņēmuši 2073 paciņas nelegālo cigarešu un 25 litrus alkohola, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Jēkabpils tirgus teritorijā kontrolpirkuma laikā 1970.gadā dzimis vīrietis likumsargiem pārdeva 200 cigaretes "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Tajā pašā dienā, veicot sankcionētu kratīšanu vīrietim piederošā garāžā, tika izņemti 30 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Policijā skaidroja, ka vīrietis jau vairākkārt ir saukts gan pie administratīvās, gan kriminālatbildības par analoģiskiem pārkāpumiem. Pret vīrieti sākts kriminālprocess.

Tajā pašā dienā policijas darbinieki veica sankcionētu kratīšanu kādā dzīvoklī, kur izņemti 11 260 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām, kā arī 25 litri bezkrāsaina šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku.

Par notikušo sākts kriminālprocess, kā arī nopratināta 1974.gadā dzimusi sieviete un 1980.gadā dzimis vīrietis. Katrai personai kriminālprocesā ir piemērots statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

Atbilstoši Krimināllikumam par nelegāli izgatavotu vai tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā, var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Savukārt par nelegāli izgatavotu vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Likumsargi aicina informēt policiju par nelegālo akcizēto preču pārvietošanu, tirdzniecību vai uzglabāšanu, zvanot pa tālruni 110 vai arī nosūtot iesniegumu pa pastu vai e-pastu tuvākajam policijas iecirknim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu